23 Ekim 2024
  • İstanbul15°C
  • Ankara9°C
  • Antalya17°C

TÜRKİYE ALMANLARIN GÖZDESİ

Türkiye tatil ülkesi olarak 2006 yılında yaşadığıolduğu gerilemeden sonra yeniden Alman turistlerin gözdesi haline geldi.

Türkiye Almanların gözdesi

15 Aralık 2007 Cumartesi 18:00

Alev Kocaşaban-Türkiye Turizm


BERLİN-  Türkiye tatil ülkesi olarak 2006 yılında yaşadığıolduğu gerilemeden sonra yeniden Alman turistlerin gözdesi haline geldi. Almanya’nın önemli internet sitelerinden epochtimes .com  Türkiye hakkında yazdığı yazıda, Alman turistlerin ilk tercihlerini Türkiye olduğunu duyurdu.
AP ajansı kaynaklı verilen haberde 2006 yıllında Almanya’dan gelen turist sayısı 3,8 milyona gerilediği belirtildi. Bu gerilemenin nedenleri olarak kuş gribi, karikatür krizi ve turizm bölgelerine yapılmış olan saldırılar gösterildi.



Ocak ile Ekim 2007 yıllında Alman Seyahat Birliğinin (DRV) verilerine göre 3,7 milyon Alman turistin Türkiye’ye gittiği anlatıldı.  Bu da bir önceki yıl ile kıyasla yaklaşık  %10 bir artış olduğunu gösterdi.

Ayrıca bu veriler Alman pazarının büyük bir fark ile Rus pazarının önünde gittiği anlamına gediğinin göstergesi olduğu belirtilerek, “Türkiye turizmde her zaman Alman halkının gözde ülkesidir” denildi.

SON DAKİKA