26 Ekim 2024
  • İstanbul11°C
  • Ankara2°C
  • Antalya16°C

TÜRK TURİZMİ HER TÜRLÜ TÜRBÜLANSA KARŞI DİRENÇLİ

Tatilbudur.com & MCI Group ortaklarından Yönetim Kurulu Üyesi Tomasz Artur Danis: Terör, darbe, ekonomik kriz, döviz oynamalarına rağmen Türk halkının tatil yapıp plajda güneşlenmekten vazgeçmediğini gördük.

Türk turizmi her türlü türbülansa karşı dirençli

06 Mart 2019 Çarşamba 17:00

ÖZKAN ALTINTAŞ- TÜRKİYE TURİZM
İSTANBUL
- Tatilbudur.com & MCI Group ortaklarından Yönetim Kurulu Üyesi Tomasz Artur Danis “Türk turizmciler her türlü türbülansa karşı dirençli. Terör, darbe, ekonomik kriz, döviz oynamalarına rağmen Türk halkının tatil yapıp plajda güneşlenmekten vazgeçmediğini gördük” dedi.
tomasz-artur-danis-006.jpgÖnümüzdeki 2 yıl içinde negatif etkilere rağmen büyük bir değişim beklemediklerini anlatan Tomasz Artur Danis “Türkiye geçen yıl ağustos eylül ayında çok ucuzdu. Oteller ayarlama yaptılar. Şimdi o kadar ucuz değil. Önümüzdeki dönemde her şey olabilir ama çok dirençli bir pazar var” şeklinde konuştu.

tatilbudur.jpgHER YIL İKİ BASAMAKLI BÜYÜDÜK
2019 projelerini açıklamak üzere Avantgarde Hotel’de Tatilbudur.com CEO’su Cenk Angın ile birlikte basın toplantısı yapan Tomasz Artur Danis, Türkiye’nin dünya turizm sıralamasında giderek büyüyen bir pazar haline geldiğini bildirdi. 2019 yılında büyümeyi planladıklarını söyleyen Tomasz Artur Danis, her yıl iki basamaklı olarak büyüdüklerini bildirdi.

tomasz-artur-danis.jpg2019 İÇİN ÖZEL PROJELER HAZIRLADIK
Tomasz Artur Danis, şunları anlattı:
“Tatilbudur.com’un yüzde 20 ortağıyız. Yeni yazılımlarla müşteri yönetimi sistemi ve müşterilerle birebir iletişim hedefledik. 2019’da akıllı telefon üzerinden tur satmak için aplicationlar hazırladık. Çalışmalarımızda otellerin kalitesini yüksek tutma, müşteri yorumları ve memnuniyet etken olacaktır. 2019 da özel projeler hazırladık, online ödeme kolaylığı için yeni arayüz çalışması yapıyoruz. Offline satışa karşılık online satışı artıracağız. Call center’ı iyileştirme çalışmaları yürütüyoruz.

tomasz-artur-danis-001.jpgTL’NİN 20-30 DEĞER KAYBI YABANCI TURİST ÇEKER
TL’nin değer kaybı yurtdışından gelecek turist için cazip oldu. Türkiye tatil için geniş bir destinasyondur. TL bir yılda yüzde 20-30 değer kaybetti. Yabancı turist için bu bir kazançtır ve bunu biliyor. Bizim asıl hedefimiz tatilbudur’u yurtdışına açmak. Belli bir değere ulaşır e bizim için uygun olsa satabiliriz. Biz yatırım yapıyoruz ürünü değerlendiriyor ve satıyoruz.”

tomasz-artur-danis-002.jpgYATIRIM ŞİRKETİYİZ
Polonya merkezli yatırım şirketi MPI’nin büyüme aşamasındaki şirketlere yatırım yaptığını belirten Tomasz Artur Danis, yatırımlar için ayırdıkları sermayenin yarısı olan 250 milyon euroyu gelişmete olan şirketlere, sermayenin diğer yarısını büyümüş holding ölçekli şirketlere yaparak geliştirip satmayı düşündüklerini anlattı.
1999 yılında kurulan MCI Group, Avrupa'daki en dinamik özel sermaye gruplarından biridir. Şu ana kadar 60'tan fazla yatırım projesi gerçekleştirmiştir. Toplam 550 milyon dolarlık varlık yönetiyor. TatilBudur.com ortaklık yapısında MCI Capital SA, yüzde 63,75 sermayeye sahip bulunuyor Polonya’nın Avrupa Birliği ülkesi ve teknoloji altyapısının güçlü olması nedeniyle tercih ettiklerini söyleyen Tomasz Artur Danis şöyle devam eti:
“Polonya’da teknoloji alanına yatırım yapan 20 yıllık şirketiz. Türkiye’de 6 yıldan beri varız. Index bilgisayar şirketi ve tatilbudur.com yatırımlarımız bulunuyor. Index’in bir bölümünü sattık. Tatilbudur.com’un büyüme grafiği var. Yatırımlarımızı 5-7 yıl arasında sürdürüyor ve uygun fiyatı yakalayınca, pazar hazırsa satıyoruz. Yatırımlarımızla deneyim alışverişi sağlıyoruz. Yatırım seyahat şirketlerine olunca 10 yıl süre aldığını görüyoruz. Tatilbudur.com’da 10 milyon euronun üzeinde yatırımla yüzde 50’den yüksek hisseyi aldık.

tomasz-artur-danis-003.jpgALMANYA,RUSYA VE ÇİN’DEN TURİST GETİRİYORUZ
Almanya’da yaşayan Türkleri yerel acentelerle işbirliği içinde tatilbudur.com üzerinden Türkiye’ye getirmek istiyoruz. Aynı şekilde Rusya’da da online şirketimiz var, tatilbudur.com üzerinden rezervasyon yapmalarını sağlamak istiyoruz.
Cinden gelen turi gelmesini sağlıst sayısı ise iki katına yükseldi. Çinle bağlantı kurarak tatilbudur.com üzerinden gelmesini sağlıyoruz.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA