19 Eylül 2024
  • İstanbul20°C
  • Ankara16°C
  • Antalya23°C

TÜRK DOSTLARI ALMAN ÇİFTTEN BİR YILDIR HABER ALAMIYOR

Almanya Berlin'e geri dönen Valdomar ve Movgixtc Litke'den Türk dostları kendilerinden bir yıldır haber alamıyor

Türk dostları Alman çiftten bir yıldır haber alamıyor

16 Temmuz 2019 Salı 13:00

ABDURRAHMAH BÜYÜKKESKİN
MANAVGAT / ANTALYA- 25 yıl Antalya Manavgat'ta yaşadıktan sonra Almanya Berlin'e geri dönen  Valdomar  ve Movgixtc Litke'den Türk dostları kendilerinden bir yıldır haber alamıyor. Litke çifti, 5 yaşındaki kızlarının ölümü sonrası üzüntülerinden hasta olur, Alman çift, Berlin belediyesi'nden emekli olduktan sonra bir yıl önce tatil için geldiklerinden tanıştıkları Türk dostları Mehmet Çayır'ın öncülüğünde Şelale Mahallesi'nden bir daire satın alır. 

alman-ciftten.jpgManavgat'ın havasının Alman yaşlı çifte iyi gelmesi ve Türk dostlarının yakın ilgi ve alakası yıllar önce kaybettikleri kızlarının acısını bir nebze unutmuştu. Yüksek tansiyonve astım hastası olan bayan Movgixtc Litke'ye eşi ve Türk dostları bakıyordu..
alman-ciftten-001.jpgHastalığının artması ve dairelerini 5 katta olması nediyle inip çıkmada zorlandıkları için  ve tedavi için Berlin'e geri dönmeye karar verirler. 2 yıl önce dairelerini satarak Berlin'e geri dönen yaşlı Alman çifti ile son bir yıl öncesine kadar düzenli bir şekilde görüştüğünü anlatan Mehmet Çayır, ''Alman Litke çiftinden bir yıldır haber alamıyorum. Telefonlarına bakan yok. Sosyal medya hesaplarını kullanmıyorlar. gönderdiğimiz mektuplara cevap gelmiyor. Normal da telefon açtığımda Mehmet'im diye cevap verirdi. Bir yıldır haber alamayınca hayatlarını kaybetmelerinden endişe ediyorum. Çünkü ikisi de hasta idi. Bayan Movgixtc, bana oğlum Mehmet'im diye sarılırdı.Berlin Belediyesi, Alman çiftin yaşayıp yaşamadığı hakkında bizi bilgilendirmesinin bekliyoruz. Dükkanımıza geldiklerinde selamün aleyküm Mehmet derlerdi. 1 yıldır haber alamadığım için çok üzgünüm' dedi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA