19 Eylül 2024
  • İstanbul20°C
  • Ankara16°C
  • Antalya23°C

TURİZMİN MERKEZİNE CEZAEVİ YAPILMASI HİÇ YAKIŞMIYOR?

Antalya Evrensel Değerler Platformu(EDEP) Başkanı Avukat Mücahit Gündoğdu, turizm yörelerine cezaevi yapılmasının turizme zarar verdiğini söyledi.

Turizmin merkezine cezaevi yapılması hiç yakışmıyor?

14 Haziran 2021 Pazartesi 22:30

Abdurrahman Büyükkeskin
Side-Manavgat/Antalya -
Antalya Evrensel Değerler Platformu(EDEP) Başkanı Avukat Mücahit Gündoğdu, turizm yörelerine cezaevi yapılmasının turizme zarar verdiğini söyledi.  Gündoğdu, Türkiye'nin en büyük turizm destinasyonu olan Manavgat'ta  Ilıca Mahallesinde eskiden Ak Partili Belediye Başkanı Rafet Ünal tarafından '' üniversite alanı'' diye planladığı alana Adalet Bakanlığı 50 milyonun üzerinde  harcama yapılarak cezaevi yapılacağını söyledi.

cezaevi.jpg

Avukat Mücahit Gündoğdu,''Türkiye'nin en büyük turizm destinasyonuna trilyon  harcanılarak cezaevi  yapılması akla ziyan bir durum. Bu duruma ilk karşı çıkması gereken hukukçu olan Ak Parti  Manavgat İlçe Başkanı Avukat Ahmet Ali Erol ile İl Başkanı Avukat İbrahim Ethem Taş olmalı. Alman ve Avrupalı turistlerin yoğun tatil yaptığı destinasyonda cezaevi yapılması hiç hoş değil. Böyle bir durum Bir Fransa Nice olabilir mi, yine Yunanistan  Atina'da yine İspanya Mayorka da  İtalya Toskana'da olabilirmi? Elbette olamaz. Bir ülkenin demokrasi çıpası evrensel hukuk normlarını hayata geçirmekle olur. Eskiden bu tip taşra siyaseti merhum Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel Isparta'ya askeriyeyi ve üniversiteyi getirerek taban oluşturmuş, yine komşu il Burdurluların da gönlünü almak için ' bedelli askerlik  uygulamasını '' hayata geçirerek '' bir dönem vatandaşa ve esnafa bak size istihdam sağlıyoruz.  seçmenini konsolite etti. Şimdi siyasi iktidar bak size buraya çok büyük cezaevi yaptı. Şu kadar kişiyi istihdam mı edeceğiz. diyecekler.'' dedi.        
cezaevi-002.jpg
cezaevi-001.jpg''TERÖR'' SUÇLAMASIYLA EN FAZLA AKADEMİSYENİN TUTUKLU OLDUĞU ÜLKE TÜRKİYE

      Bir ülkenin zenginliği yer altı zenginliği petrol ve doğal olan ülke olmadığını belirten Mücahit Gündoğdu, böyle bir durum olsaydı Azerbaycan, ve Venezuela petrol zengini olmasına karşı Almanya'nın petrolü olmamasına karşı ileri demokrasi, evrensel hukuk normları, hukukun üstünlüğü, ifade, düşünce ve basın özgürlüğü ileri noktada olduğu için bugün dünyanın en büyük ilk 5 ekonomisi içinde olduğunu kaydetti. Gündoğdu şu bilgileri verdi:''Avrupa Konseyi(AK) Türkiye'deki insan hakları ihlallerine vurgu yaparak yargı reformu yapılmazsa üyelikten çıkarılmasını istiyor. Avrupa Konseyi(AK) 47 ülke arasında insan hakları ihlallerine yönelik açıkladığı raporunda; 47 ülke arasında tutukluluk oranı en yüksek ülke Türkiye.İsviçre Lozan Üniversitesi'nin raporuna göre AK'ne üye 47 ülke arasında  s''terör'' suçundan  toplam tutuklu sayısı 30 bin 524 bunun 29 bin 827'si Türkiye'de bulunuyor. İne Lozan Üniversitesi raporuna göre tutuklular arasında en fazla akademisyen, yönetici ve basın mensubunun tutuklu olduğu ülkeyiz.''

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA