20 Eylül 2024
  • İstanbul18°C
  • Ankara15°C
  • Antalya22°C

TURİZMİN BÜYÜMESİNDE EN BÜYÜK ENGEL MALİYETLER

Tatil Budur, Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Kemal Çubuk:”2024 yılında iç turizmin daha çok büyüyeceğinu belirterek “Ancak sektörün büyümesindeki en büyük engel maliyetler olacaktır” dedi.

Turizmin büyümesinde en büyük engel maliyetler

27 Ekim 2023 Cuma 10:00

ÖZKAN ALTINTAŞ- TÜRKİYE TURİZM
ANTALYA -
Tatil Budur, Kontrat ve Operasyon Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Kemal Çubuk ile Antalya Turizm Fuarı’nda yaptıkları sohbet toplantısında 2024 yılında iç turizmin daha çok büyüyeceğinu belirterek “Ancak sektörün büyümesindeki en büyük engel maliyetler olacaktır” dedi.
Otellerde maliyetleri yüzde 75 oranında personel, yüzde 50 oranında gıdanın etkilediğini belirten Mustafa Kemal Çubuk otellerin halen yüzde 40 veya 50 oranında fiyat belirlemesi yaptıklarını hatırlatarak “Kasım ayında 2024 için erken rezervasyon kampanyamızı başlatıyoruz. Maliyetler giderek arttığı için erken rezervasyon yapanlar kazanacak” şeklinde konuştu.

mustafa-kemal-cubuk.jpgPazarlama Genel Müdür Yardımcısı Barış Nefesoğlu iç pazarda resort otellere rağbet olduğiunu belirterek “Misafirin beklentisi güven, kollaylık ve eğlence olarak görülüyor. Misafir öncelikli olarak rahatlık istiyor. Sonra ise yemek tercihi yapıyor” dedi.

mustafa-kemal-cubuk-001.jpg

KıŞ DÖNEMI YORUCU GEÇECEK
Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Kemal Çubuk, Antalya Turizm Fuarı’nın zamanlama olarak anlaşma döneminde olması nedeniyle çok verimli geçtiğini belirterek şunları anlattı:
“İç turizmde sektörün pazar payı büyüdü. Online satış yüzde 22, otel rezervasyonu ise yüzde 25 büyüdü. Bun bakıldığında sektörün tek haneli büyüdüğü görülebilir. Ancak erken rezervasyon fırsatı tatil için önemlidir. Kredi kartlarında taksitlendirme engeli, otel maliyetlerindeki artışlar ileride büyük rakamlara ulaşabilir. Kış dönemi yorucu geçecek.”

mustafa-kemal-cubuk-002.jpg

EN ÇOK SATIŞ ALANYA'DA
Mustafa Kemal Çubuk, Tatil Budur’un pazarında en çok satışın Alanya’da gerçekleştiğini, ardından Antalya Kemer ve Side’nin geldiğini söyledi. Ege’de ise Bodrum’un talep gördüğünü belirten Çubuk şöyle devam etti:
“Bu dönemde otel fiyatlarındaki artış yüzde 100 oldu. Yükselen fiyatlarda bölgedeki değişikliklerin etkisi oldu. 2024 yılında fiyatların bir miktar gerileceği konusunda beklentimiz var. İç piyasa TL bazında olduğu için maliyetleri tutturmak zor oluyor.
Antalya dolmadan Ege’ye gidiş olmuyor. Eskiden Antalya ile Ege’de doluluk oranı 50, 50 idi. Ancak artan maliyetlar nedeniyle Ege yüzde 35, Antalya yüzde 65 doluluk yaşandı. Avrupa’da satışlar euro bazında olduğu için fazla bir değişiklik olmuyor. Halen otellerin hepsinin fiyatlandırması ortaya çıkmadı.”

mustafa-kemal-cubuk-003.jpg
 

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA