23 Ekim 2024
  • İstanbul15°C
  • Ankara9°C
  • Antalya17°C

TURİZMDE NİTELİKLİ ELEMAN LAZIM

Samsun İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Tahsin Nas, döviz girdisinde büyük paya sahip olan turizm sektörünün nitelikli elemana ihtiyacı olduğunu söyledi.

Turizmde nitelikli eleman lazım

10 Ocak 2008 Perşembe 17:40

SAMSUN -Samsun İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Tahsin Nas, hizmet sektörünün önünde gelen ve ülke ekonomisini kalkındıracak döviz girdisinde büyük paya sahip olan turizm sektörünün nitelikli elemana ihtiyacı olduğunu söyledi.

Bafra Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi'nde düzenlenen 'kaynaşma yemeğinde' konuşan Nas, Türkiye'nin turizm açısından önemli bir potansiyele sahip olduğunu açıkladı. Nas, "Ülkemizin ekonomik sıkıntılar yaşadığı dönemlerde hem dış açıkların giderilmesinde hem de işsizliğin azalmasında bu sektörün katkısı görülmüştür. Dolayısı ile bu sektördeki kazanımların devamlılığını istiyorsak; nitelikli elemanlar yetiştirmeliyiz" dedi.

 

2007-2008 eğitim-öğretim döneminde açılan Bafra Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi'nin vereceği eğitimle başarılı olacağını dile getiren Nas, okul idaresinin 15 günde bir verdiği kaynaşma yemeği ile güzel açılımlar yapacaklarına inandığını söyledi.

 

İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Yayla, Okul Müdürü Rıza Altun, Okul Geliştirme Formatörü Cevat Ergen ve Okul Aile Birliği Başkanı Mahmut Baş'ın da hazır bulunduğu yemek öğrencilerle hatıra fotoğrafı çekilmesi ile sona erdi.

SON DAKİKA