19 Eylül 2024
  • İstanbul20°C
  • Ankara17°C
  • Antalya24°C

TURİZMCİNİN MORALİNİ DEPREMZEDELERİN YARALARINI SARMAK DÜZELTİYOR

Manavgat Belediye Başkanı Sözen: Turizm çalışanlarımızın moral ve motivasyonlarını turizm sezonu öncesi yüksek tutmak için depremzede yakınlarını ve tüm depremzedelerin yaralarını sarmak zorundayız. '

Turizmcinin moralini depremzedelerin yaralarını sarmak düzeltiyor

10 Şubat 2023 Cuma 02:00

Abdurrahman Büyükkeskin
Manavgat/Antalya -
Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, Türkiye tarihinin en büyük yangınını anlatan Manavgat halkının katkılarıyla dolan 5 Tır yardım malzemesini, kendisinin kullandığı tırdaki ihtiyaç malzemelerini  deprem bölgelerine ulaştırdıklarını söyledi.
Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, '' Depremzede kardeşlerimizin acısını bizde Manavgat büyük yangınında yaşadık. çaresizliğin ne demek olduğunu çok iyi biliriz. Manavgat yangınında da depremden büyük oranda etkilenen 10 ilimizden çok büyük yardımlar gördük. Şimdi vefa zamanı,  şimdi sıra bizde. Manavgat'ta 240 beş ve dört yıldızlı otelimiz var. Bu otellerde deprem olan 10 ilimizde dahil olmak üzere Anadolu'nun 7 bölgesinden 120 bin turizm çalışanı var. Turizmcilerimiz de depremzede kardeşlerimizi soğuk olan deprem illerinden bölgemizdeki otellerde misafir ederek, deprem korkusu yaşamalarından bir nebze olsun uzaklaştırmak istiyoruz. '' dedi.

manavgat-belediye-baskani-sozen.jpgmanavgat-belediye-baskani-sozen.jpg

Türkiye'ye gelen turistin yüzde 18'nin , Antalya'ya gelen turistin üçte birinin Manavgat'taki otellerde konakladığını söyleyen Başkan Şükrü Sözen,turizmde konaklama tesisleri kadar yurt dışından gelen turistleri hizmet vermede kalifiye elamanın da çok önemli olduğunu kaydetti.

manavgat-belediye-baskani-sozen-001.jpgTurizm sektöründe her bir otelin bacasız sanayi diye tanımlandığını vurgulayan Şükrü Sözen, '' Her yıl 4 ile 5 milyon turisti ağırlayan  Manavgat'ta 250 dört be beş yıldızlı otelimiz var. Her bir otelimiz ortalama 500 turizm çalışanını istihdam ediyor. 10 ilimizde olan büyük depremde Manavgat'ta konaklama tesislerinde çalışanlarının yakınları, akrabaları yada arkadaşları enkaz altında kalarak can verdi, yaralandı. Evlerini eşyalarını her şeyini kaybetti. Bizim bu depremzede kardeşlerimize sahip çıkma boynumuzun borcu. Bu acıların yaralarını el birliği ile saracağız.  Turizm çalışanlarımızın moral ve motivasyonlarını turizm sezonu öncesi yüksek tutmak için depremzede yakınlarını ve tüm depremzedelerin yaralarını sarmak zorundayız. '' diye konuştu.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA