20 Eylül 2024
  • İstanbul19°C
  • Ankara16°C
  • Antalya25°C

TURİZMCİLER LONDRA ULUSLARARASI TURİZM FUARI WTM17'DE BULUŞTU

Londra Excel fuar alanında 37’ncisi düzenlenen WTM17 fuarında Türkiye’den Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın yanı sıra 60 katılımcı yer alıyor.

Turizmciler Londra Uluslararası Turizm Fuarı WTM17'de buluştu

07 Kasım 2017 Salı 22:00

ÖZKAN ALTINTAŞ - TÜRKİYE TURİZM
LONDRA-
Dünyanın dört bir yanından turizm profesyonellerini ağırlayan Londra Uluslararası Turizm Fuarı - WTM17 başladı. Excel fuar alanında 37’ncisi düzenlenen fuarda Türkiye’den Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın yanı sıra 60 katılımcı yer alıyor. Türkiye standında Çanakkale'deki Truva Atı sergilenirken Türkiye'de 2018'in Troia Yılı olarak kutlanacağı mesajı veriliyor. bu amaçla fuarda Troia 2018'e ilişkin broşürler dağıtılıyor ve bölgede 2018 yılı boyunca yapılacak etkinlikler hakkında bilgiler veriliyor.

wtm-londra.pngDünyanın en önemli turizm fuarlarından biri olan WTM, katılımcılar arasında, 2.8 milyar sterlini bulan ticaret üretiyor. Fuarda seyahat sektöründen 5 bin katılımcı destinasyon, teknoloji ve özel sektör şirketler olmak üzere toplamda 51 bin seyahat profesyoneli, temel endüstri alıcıları, dijital etkileyiciler, öğrenciler ve Turizm Bakanları’nın ağ kurma amaçlı bir araya gelmesi bekleniyor. 

5a016903c03c0e2250d0516d.jpegWTM pek çok turizm fuarından farklı olarak tüketicilerin kabul edilmediği, sadece kayıtlı üyeleri ve davetli diğer alıcıların ziyaret edebildiği yönetici, odaklı bir fuar. Katılımcıların yaklaşık yarısı Birleşik Krallık merkezli olmasına rağmen fuar, dünyanın farklı noktalarından profesyonelleri bir araya getiriyor.

wtm-londra-005.png

londra-wtm-2017-.jpegTÜRK SİMİDİNİ TADACAKLAR
Türkiye Kültür ve Turizm Bakanlığı standında üç gün boyunca başta otellerin yönetici ve temsilcileri, tur operatörleri ve kamu kuruluşları olmak üzere 60 katılımcı yer alıyor. Stantta 3 gün boyunca Simit Sarayı tarafından katılımcı ve ziyaretçilere geleneksel Türk mutfağı örnekleri tadımı yaptırılacak. Fuarın ikinci gününde Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtuluş’un yerli ve yabancı basın mensuplarıyla bir araya gelmesi bekleniyor.

wtm-londra-003.png

londra-wtm-2017--001.jpeg

‘TARİH YENİDEN CANLANIYOR’
Fuar alanında bugün National Geographic alanında Türkiye temalı fotoğraf sergisi açılacak. Aynı gün, konusu, Şanlıurfa’nın turizm potansiyeli ve Göbeklitepe kazıları hakkında olan ‘Tarih Yeniden Canlanıyor Konferansı’ düzenlenecek.

wtm-londra-001.pngFuarda turizm çalışanlarının tanışması adına düzenlenen etkinliklere ek olarak sektördeki ilerlemeler, değişimler ve yeni fikirlerle ilgili sunumlar ve seminerler yapılıyor. Bu seminerlerden bazılarında çeşitli uluslararası turizm şirketlerinden uzmanlar; yeşil turizm, sağlık turizmi, lüks turizmi, yemek turizmi gibi spesifik konularda bilgilendirmeler yapacak.

wtm-londra-002.png

londra-wtm-2017--002.jpegKUZEY KIBRIS’TA GÖRÜCÜYE ÇIKTI
North Cyprus Tourism Centre’den yapılan açıklamada ise “Bu sene KKTC standı geçen yıl olduğu gibi geleneksel bir Kıbrıs köy ev ve Mağusa şehrimizin Othello Kalesi’nden esinlenerek hazırlanmıştır. Stand üzerinde maket köy fırını, değirmen, Kıbrıs çeşmesi, üzüm şarap yapım yeri, seramik atölyesi, el sanatları ve çöpten sepet, sandalye örme sanatları yer alacaktır. Misafirlere geleneksel Kıbrıs yemeklerinden ve içeceklerinden ikram edilecektir” denildi.
KKTC Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu da fuara katılıyor.
londra-wtm-2017--003.jpeg

londra-wtm-2017--004.jpeg
5a016925c03c0e2250d05172.jpeg

Kaynak: Hürriyet
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA