16 Ekim 2024
  • İstanbul20°C
  • Ankara20°C
  • Antalya29°C

TURİZMCİLER İKİNCİ '9 GÜN' İÇİN UMUTLA BEKLİYOR

Turizmciler, Kurban Bayramı tatilinin de Ramazan Bayramı'nda olduğu gibi 9 güne çıkarılmasını bekliyorlar.

Turizmciler ikinci '9 gün' için umutla bekliyor

17 Temmuz 2019 Çarşamba 14:00

İSTANBUL - Ramazan Bayramı tatilinin 9 güne çıkarılmasıyla Türkiye çapında 10 milyon kişinin seyahat ettiğini hatırlatan turizmciler  Kurban Bayramı'nda ikinci '9 gün' için umutla bekliyor. Bir önceki uzatmada piyasalarda ise 10 milyar liralık canlanma olduğunu belirterek "Bunda en büyük kazancı ise turizm sektörü ile sektöre mal ve hizmet üreten yaklaşık 54 yan sektör sağladı' dediler. Bu durumun Türkiye ekonomisine katkısını belirten turizmciler ikinci bir canlılık beklentisi içine girerek umutla Kurban Bayramı tatilinin 9 güne çıkarılmasını bekliyorlar.

tatil-010.jpg

BLOK TATİLER ÖNCEDEN İLAN EDİLMELİ
11-14 Ağustos arası kutlanacak olan Kurban Bayramı tatilinin 15-16 Ağustos perşembe ve cuma günleri de birleştirilerek 9 güne çıkarılmasını isteyen turizmciler, yaklaşık 54 yan sektörün bu durumdan aydalanabileceğini söylediler. Bu konuda düzenleme yapılarak blok tatillerin önceden ilan edilmesini istediler.

DEĞİŞİKLİK YILBAŞINDA DUYURULMALIDIR
Turizmciler, bu gibi uzatmaların yılbaşında yapılmasıyla yıl içinde vatandaşların erken rezervasyon imkanından yararlanabileceklerini belirterek "Tatilcinin uygun fiyatlarla tatile çıkabilmesinin önü açılmalıdır.Son dakikada yapılan değişikliklerle tatil planları zora giriyor. Uygun fiyatla tatil erken rezervasyonla mümkün oluyor" dediler.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA