19 Eylül 2024
  • İstanbul20°C
  • Ankara20°C
  • Antalya29°C

TURİZM MALEZYA’NİN YENİ BAŞKANI İSTANBUL’DA TURİZMCİLERLE BULUŞTU

Malezya Turizm Tanıtım Kurulu’nun Başkanı Datuk Dr. Yasmin Mahmood göreve geldikten sonra ilk ziyaretini “Çok seviyorum ve turizmde yaptıkları çalışmaları örnek alıyorum” dediği Türkiye’ye yaptı.

Turizm Malezya’nin yeni başkanı İstanbul’da turizmcilerle buluştu

05 Aralık 2023 Salı 13:00

ÖZKAN ALTINTAŞ – TÜRKİYE TURİZM
İSTANBUL -
Kısa adı Turizm Malezya olan Malezya Turizm Tanıtım Kurulu’nun Başkanı olarak atanan Datuk Dr. Yasmin Mahmood göreve geldikten sonra ilk ziyaretini “Çok seviyorum ve turizmde yaptıkları çalışmaları örnek alıyorum” dediği Türkiye’ye yaptı.
Başkan Datuk Dr. Yasmin Mahmood, Türkiye’nin müslüman ve güçlü bir ülke olduğunu, turizmde yaptığı çalışmalarla bir çok ülkeye örnek olduğunu belirterek “ Hedefimizde müslüman dostu turizmi artırmabulunuyor. Malezya’ya daha fazla yabancı turist gelişini artırmak için etkili bir stratejik plan hazırladık. Bu doğrultuda ülkenin turizm endüstrisini yeniden canlanacağını umuyorum” dedi.

malezya-turizm-tanitim-kurulu’nun-baskani-datuk-dr.-yasmin-mahmood.jpgmalezya-turizm-tanitim-kurulu’nun-baskani-datuk-dr.-yasmin-mahmood-001.jpgİSTANBUL’DA TURİZMCİLERLE BULUŞTU
Başkanı Mahmood, Kanyon Alışveriş Merkezi’nde bulunan Gina Restoran’da Malezya’nın İstanbul Başkonsolosu YM Tengku Mohd Dzaraif Raja Abdul Kadir, Malezya Turizm İstanbul Ofisi Direktörü Mrs. Norliza Jahaya ve Malezya Turizm İstanbul Tanıtım Müdürü Çağrı Sağlık, Tanıtım Sorumlusu Tahsin Barış Şencan turizmcilerle yemekte bir araya geldi.
malezya-turizm-tanitim-kurulu’nun-baskani-datuk-dr.-yasmin-mahmood-002.jpgmalezya-turizm-tanitim-kurulu’nun-baskani-datuk-dr.-yasmin-mahmood-003.jpgmalezya-turizm-tanitim-kurulu’nun-baskani-datuk-dr.-yasmin-mahmood-004.jpg
Sektörle tanışma yemeğine Airep Genel Müdürü, APG Türkiye Direktörü, APG Network Yönetim Kurulu Üyesi ve APG Avrupa Başkan Yardımcısı Ferzan Ünlüsoy, Tour Mar Seyahat Acentesi sahibi Saim Bakkaloğlu, Hünkar International Halal Travel Genel Müdürü Cemal Erdem, TürkiyeTurizm.com’dan Özkan Altıntaş katıldı.
malezya-turizm-tanitim-kurulu’nun-baskani-datuk-dr.-yasmin-mahmood-005.jpgmalezya-turizm-tanitim-kurulu’nun-baskani-datuk-dr.-yasmin-mahmood-006.jpg

DATUK DR. YASMIN MAHMOOD HAKKINDA
Datuk Dr. Yasmin Mahmood, Malezya Turizm Tanıtım Kurulu Yasası 1992 (Yasa 481) uyarınca diğer sekiz yeni Yönetim Kurulu Üyesi ile birlikte yeni Başkanı olarak atandı.

8 Eylül 2023 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere atanan Datuk (Dr.) Yasmin, Microsoft Malezya Genel Müdürü, Malezya Dijital Ekonomik İşbirliği İcra Kurulu Başkanı (MDEC) ve YTL Communications Pte Ltd İcra Direktörü olarak önemli görevlerde bulunmak da dahil olmak üzere kamu ve özel sektörü içeren teknoloji endüstrisinde 30 yılı aşkın deneyime sahip bulunuyor.

TURIZM MALEZYA HAKKINDA

Tourism Malaysia olarak da bilinen Malezya Turizm Tanıtım Kurulu, Turizm, Kültür ve Kültür Bakanlığı Malezya'na bağlı bir ajans olarak görev yapıyor Malezya'yı tercih edilen bir turizm destinasyonu olarak tanıtma görevine odaklanan kuruluş, başlangığından bu yana uluslararası turizm sahnesinde önemli bir oyuncu olarak ortaya çıktı.

Tourism Malaysia, bölgeyi birleşik bir turizm destinasyonu olarak tanıtmak amacıyla, IMT-GT Ziyaret Yılı 2023-2025'in gerçekleştirilmesine yönelik çalışan Endonezya-Malezya-Tayland Büyüme Üçgeni hareketinde(IMT-GT) aktif olarak yer aldı.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA