08 Eylül 2024
  • İstanbul21°C
  • Ankara20°C
  • Antalya26°C

TURİZM KARA LİSTESİNE ALINDI

Ülke sınırları içerisinde 10 yıl boyunca gideceği her turistik mekânda polis veya güvenlik görevlileri tarafından gözlem altında tutulacak.

Turizm kara listesine alındı

09 Mayıs 2015 Cumartesi 16:30

PEKİN- Çin'de bir genç turistik mekanlardaki hatıralara saygısızlık ettiği gerekçesiyle ülke sınırları içerisinde 10 yıl boyunca gideceği her turistik mekânda polis veya güvenlik görevlileri tarafından gözlem altında tutulacak.
18 yaşındaki Çinli Li Wenchun, Çin’in tarihi ‘ Kırmızı Ordu’ olarak adlandırılan ordusunun heykellerinin üzerine çıkıp resim çektirdi ve sosyal medyada bunu paylaştı. Bu hareketiyle birçok insan tarafından tepki toplayan genç , Çin Ulusal Turizm Otoritesi’nin gündemine girdi. Ardından genç adamın turizm kara listesine alınması kararlaştırıldı. Ancak ülkenin kendi vatandaşı olduğu için turistik yerlere giriş yasağı yerine cezası biraz hafifletilip 10 yıl boyunca turistik yerlerde güvenlik güçleri tarafından gözlem altında tutulması kararı verildi. Bu şekilde Çin'de ilk kez bir kişi kendi ülkesinde turizm kara listesine girmiş oldu. 

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA