21 Eylül 2024
  • İstanbul19°C
  • Ankara15°C
  • Antalya23°C

TURİZM İÇİN TURİSTİ, KIRSAL ALANDA HALKLA BULUŞTURMALIYIZ

Yörük Türkmen Meclisi Başkan Yardımcısı Ömer Şahin, Antalya'da 45 yıllık deniz, kum ve güneş turizmi konseptinde turizmin kırsala yayılmasında tam etkin olmadığını söyledi.

Turizm için turisti, kırsal alanda halkla buluşturmalıyız

15 Aralık 2021 Çarşamba 12:00

ABDURRAHMAN BÜYÜKKESKIN
SIDE-MANAVGAT/ANTALYA-
Antalya'nın Aksu ilçesi Kent Konseyi Yörük Türkmen Meclisi Başkan Yardımcısı Ömer Şahin, Antalya'da 45 yıllık deniz, kum ve güneş turizmi konseptinde turizmin kırsala yayılmasında tam etkin olmadığını söyledi. Dünyada eko ve kırsal alan turizminde lider ülkenin Almanya olduğunu belirten Ömer Şahin, 45 yıl önce 5 bin yatakla başlayan Antalya'nın turizm yolculuğunun bugün 780 bine ulaştığını söyledi.

yoruk-turkmen-meclisi-baskan-yardimcisi-omer-sahin,.JPG
Almanya, Avrupa ülkeleri, İskandinav, Baltık ülkeleri İngiliz ve Rus turistlerin Antalya Havalimanından otele yerleşme 10-11 gün tatil ve hiç bir yeri görmeden otelden havaalanına ce havalimanından ülkelerine uçuş konsepti alayışı bağlı turizmin turistin otel dışına çıkarılarak kırsal alanda Yörük -Türkmen buluşmasında en büyük engel olduğunu söyledi.

yoruk-turkmen-meclisi-baskan-yardimcisi-omer-sahin,.jpg
Deniz, kum ve güneş turizmine yönelik turizm konseptinde yabancı konuk ağırlamaya yönelik konaklama tesisinde Antalya'nın yeterli doyuma ulaştığını altını çizen Ömer Şahin, ''Kırsal alanda köylü, halkla buluşmayan turizm her zaman güdük ve bodur kalmaya mahkumdur. Sürdürülebilir turizminin temeli insan unsuru ve onun biriktirdiği kültür ve kültürel değerler oluşturur. '' dedi.


Ömer Şahin, Akdeniz Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Tuncay Neyişci ile Prof. Dr. Orhan Özçatalbaş In Antalya'ya gelen turistlerin Toroslarda kırsal alanda buluşmasına yönelik çok kapsamlı çalışmalarının olduğunu bildirdi.
Ömer Şahin şunları anlattı: '''Turizmci Mustafa Kaya, Akseki'nin Emiraşıklar Mahallesi'nde 10 yıl önce kırsal alan turizminin canlanmasına yönelik bir butik oteli hizmete koydu. Antalya'ya gelen turistlerin kaldıkları otelde denize, havuza girdikten sonra hiç bir yere çıkmadan ülkesine dönmemesi için bu tür kırsal alan turizmine yönelik yatırımların artmasını istiyoruz.
yoruk-turkmen-meclisi-baskan-yardimcisi-omer-sahin,-001.jpg
Antalya'nın deniz, kum, güneş, turizmi yanı sıra yayla, kültürel varlıklar ornito, doğal yaşam Yörük yaşamı ve turistlerin kırsal alanda halka buluşmasına yönelik çok zengin altyapısı var. Buna en güzel örnek Manavgat'ın Yaylaalanı, Sevinç, Tilkiler, Beydiğin ve Sırtköy'de tıbbı aromatik bitki ve defne turları. Yine İbradı'nın

Ormana tarihi hatıllı evleri, yine Eynif Ovasında vahşi doğa yaşayan yılkı atları, İbradı'nın düğmeli evleri, 500 ve 1000 yıllık kestane ağaçları ile Ürünlü köyünde doğa ile başbaşa kalma turları kapsamında köylünün ürettiği badem, zeytin, pekmez, nar suyu nar ekşisi, doğal kekik balı, doğal harnup ve harnup pekmezi ve dut pekmezini turistlere satarak aile bütçesine katkı sağlıyorlar. Kırsal alanda halk ve turist kaynaşmasına en güzel rol model Manavgat Oymapınar Barajına yakın köyler ile İbradi'nin Ürünlü, Başlar ve Ormana Mahalleleri.''

Etiketler:
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA