20 Eylül 2024
  • İstanbul18°C
  • Ankara15°C
  • Antalya22°C

TURİZM ÇALIŞANLARI METAL AVROLARI TURİSTLERE BÜTÜNLETİYOR

Manavgat'ta döviz büroları demir Euro Kağıt euro Ya göre 6-7 lira düşük alması turizmci esnafı ve turizm çalışanlarını aldıkları metal uuroları tümleterek döviz bürolarında bozduruyor.

Turizm çalışanları metal Avroları turistlere bütünletiyor

08 Ocak 2022 Cumartesi 18:00

Abdurrahman Büyükkeskin
Manavgat/ Antalya -
Konaklamada Türkiye turizminin yüzde 15'ni Antalya turizminin yüzde 33'nü ağırlayan 300 bin yatak kapasiteli Manavgat- Side destinasyonunda esnaf ve turizm çalışanları turistlerden aldıkları bozuk demir 1 ve 2 Euro ile 50 centlerini yine Alman ve Avrupalı turistlere kağıt Euro olarak bütün letiyor. Manavgat'ta döviz büroları demir Euro Kağıt euro Ya göre  6-7 lira düşük alması turizmci esnafı ve turizm çalışanlarını aldıkları  metal uuroları tümleterek döviz bürolarında  bozduruyor. 

metal-avrolari.jpgMETAL AVRO BAHŞİŞLERİ BÜTÜNLETİYORLAR

 Manavgat Bellboy Turizm Çâlısanlari Dayanışma Platformu Başkanı Hasan Duman," Döviz büroları demir Euro ile 1 ve 2 doları  her zaman değerinin altında aldıkları için sezon sürecinde garsonlar,meydancilar ,âşçilar ,pastacilar ve özellikle kat görevlisi (maidler)  Alman ve Avrupalı turistlerden aldıkları demir Euro bahşişleri biz Bellboyların İngilizce ve Almanca bildimizi bildikleri için bize gelerek demir euroları turistlere tümlettirmemizi istiyor. Bizde kiralayıp tum ettiriyoruz. Bir günde demir 200 Euro tumlettirdigimi biliyorum. Alman misafirler demir Euroları görünce şaşırarak yoksa Almanya Merkez Bankası demir Euro basımı görevini sana mı verdiler diye takılıyorlar." Dedi.

     Tür k lirasın Euro ve Dolar karşısında eridiğini bilen turistlerin daha fazla turizm çalışanlarına bahşiş vermek için kağıt paralarını bozuk demir Euro karla bozdurdukları na dikkat çeken Hasan Duman ,sõzlerini şu sözlerle tamamladı : " 18 yıl dır turizm sektöründe çalışıyorum   paramızın değerini yitirdiği bir yıl görmedim. 2008 yılında aşağı yukarı  1 Türk lirası AB birimi parası  Euroya eşitti. Bi gecede Euro 20 liradan 11 liraya düşse de  kısa sürede 15 liraya yeniden yükseldi.''

         Alman turist Emma Gabriella, kaldıkları otelde turizm çalışanlarına müşteri memnuniyetine bağlı Almaların tatil yapmada bir gelenek haline getirdikleri bahşiş vermek için  ülkelerinde getirdikleri kağıt Avroları  metal eurolarla esnaflara ve turizm çalışanı bellboy, resepsiyon, yabancı dil bilen garsonlara bütünlediklerini söyledi. Emma Gabriella,'' Müşteri memnuniyetine bağlı oda temizliğini yapan bayan görevlilere bir Alman turist memnuniyetini dile getirmek için 1 ile 20 Euro bahşiş verir. Bir Alman turist ilk bahşişini havalimanından otele yerleşme ilk bahşişini otobüs şoförüne verir. Otele yerleştirme dede bellboy(valiz taşıyıcısı)  na veriyoruz. En bahşişi ise plaj görevlisine bahşiş verir bir Alman turist. Turizm  çalışanlarının bütün kollarına bahşiş vermede adil  olmada  en az 2 Euro vermek için ülkemizden getirdiğimiz kağıt Paraları turizm esnafı  ve otellerde çalışan turizm çalışanların önceden aldıkları demir euroları bütünlüyoruz. '' ifadesinde bulundu.     

Etiketler:
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA