19 Eylül 2024
  • İstanbul20°C
  • Ankara16°C
  • Antalya23°C

TURİZM ÇALIŞANLARI: BAHŞİŞ PARAMIZIN PUL OLDUĞUNU GÖSTERİYOR

Alman turistlerden ilk bahşişini alan turizm çalışanları Türk Lirasının Avrupa Birliği(AB) Para birimi Euro karşısında ne kadar değer kaybettiğini gözlemle imkanı bulduklarını söylüyor.

Turizm çalışanları: Bahşiş paramızın pul olduğunu gösteriyor

12 Haziran 2021 Cumartesi 13:30

Abdurrahman Büyükkeskin
Side-Manavgat/Antalya -
 680 bin yatak kapasitesi ile yıllık 16 milyon yabancı ve 4 milyon turisti ağırlayan Türkiye turizminin başkenti Antalya'da 2021 yılı turizm sezonunda Alman turistlerden ilk bahşişini alan turizm çalışanları Türk Lirasının Avrupa Birliği(AB) Para birimi Euro karşısında ne kadar değer kaybettiğini gözlemle imkanı bulduklarını söylüyor. 1 Euronun 10 liranın üzerinde seyir takip etmesi turizm çalışanları için Alman ve Avrupalı turistlerin turizm çalışanlarına verdiği bahşişler yüz güldürüyor.

Antalya Manavgat Turizm Çalışanları Platformu Başkanı Hafsa Zehra Gülbahar, 16, 5 aydır Covid 19 korunma tedbirleri kapsamında seyahat kısıtlaması nedeni ile turizm sektöründe en fazla mağdur olan kesimin turizm çalışanları olduğunu söyledi. 21 yıldır Antalya'da turizm çalışanı olduğunu belirten Hafsa Zehra Gülbahar, turizm çalışanları içinde de en ağır işi kat görevlisi kadın  maidlerin olduğunu kaydetti. Hafsa Zehra Gülbahar,'' Bundan 13-14 yıl önce 1 Euro aşağı yukarı 1 Türk Lirasına eşdeğerdir. Bugün turizm çalışanının maaşı 280 Euro. Paramız gerek ABD doları gerekse AB para birikimi Euro karşısında çok büyük değer kaybetti. Zaten turizm çalışanları 16,5 aydır seyahat kısıtlaması nedeni ile işsiz. Antalya'ya sevdalı her şartta tatile gelen yüzde ''te olsa Alman turist var. Açık olan otellere Türkiye sevdalısı Almanlar ile Almanya'da yaşayan gurbetçiler tatile gelmeye başladı. Turizm çalışanları azda olsa aldığı bahşişle yüzü gülmeye başladı. Düşünebiliyor Musunuz  bir Alman turistin verdiği 5 Euro bahşiş 50 liranın üzerinde. Paramız pul olmuş; biz turizm çalışanları bunu çok iyi anlıyoruz ve görüyoruz.''dedi. 

  ALMANLAR ÇOK VEFALI MİLLET

 Manavgat Kapalı Çarşı'da 30 yıldır restoran işletmeciliği yapan Hacı Çayır, dünyada turizm çalışanlarına emekçilerine bahşiş vermede en bonkör milletin Almanlar olduğunu söyledi. Restoranda çalışan garson, servis elemanlarının 2021 yılı turizm sezonun bahşişlerini almaya başladığını belirten Hacı Çayır, ''Restoranımız 30 yıldır Alman turistlere ızgara çeşitlerine yönelik hizmet veriyor. 

turizm-calisanlari-002.jpgAntalya turizmini sadece Alman turistler güldürür; ayrıca Almanlar millet olarak bizi çok seven bir millet. Turizm çalışanlarının pandemide çok mağdur olduğunu ve Türk Lirasının Euro karşısında  değer kaybettiğini bildikleri için geçmiş yıllarda tanıdıkları turizm çalışanlarına maddi destekte bulunarak yardımcı oluyor. Onurları incinmesin diye bahşişi ya bir zarf içinde yada aldıkları bir hediye paketinin içinde veriyorlar. Almanlar insani erdem ve değer  bakımından çok  yüce millet. Paramız pul olmuş; kimin umurunda? '' ifadesinde bulundu.    

turizm-calisanlari-006.jpg

turizm-calisanlari-007.jpg

turizm-calisanlari-008.jpg

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA