19 Eylül 2024
  • İstanbul20°C
  • Ankara16°C
  • Antalya23°C

TURİZM BÖLGESİNDE CEZAEVİ ANTALYA TURİZMİNE ZARAR VERİR

EDEP) Başkanı Avukat Mücahit Gündoğdu: Manavgat ILICA Turizm Bölgesi'nde üniversite kurulması için ayrılan 150 dönümlük alan ekonomik krizde 56 trilyon harcanarak cezaevi yapılıyor.

Turizm bölgesinde cezaevi Antalya turizmine zarar verir

19 Ocak 2022 Çarşamba 14:10

Abdurrahman Büyükkeskin
Manavgat/Antalya - Antalya Evrensel Değerler Platformu(EDEP) Başkanı Avukat Mücahit Gündoğdu, Adalet Bakanlığı'nın 2022 yılında 36 yeni cezaevi yapacak olmasının üzüntü ve kaygı verici olduğunu söyledi. EDEP Başkanı Avukat Mücahit Gündoğdu, '' Turizm bölgelerine cezaevi yapılmasına karşıyız. Manavgat ILICA Turizm Bölgesi'nde üniversite kurulması için ayrılan 150 dönümlük alan ekonomik krizde 56 trilyon harcanarak cezaevi yapılıyor. bu turizme zarara verir.''  Ülkemizde  383 cezaevi var. Bu rakam 2022'de 36 daha cezaevi yapılarak 419'a çıkacakmış! 36 cezaevinin maliyeti 8 milyar 713 milyon 944 lira. Devletin görevi cezaevi yapmak değil. Vatandaşını hayat standartlarını yükseltmek. Devletin bir sürü derslik açığı varken; okul yapması gerekirken  devletin cezaevi yapması utanç duyulacak olması. Daha büyük utanç duyulacak olması ise 300 bin yatak kapasitesi ile Türkiye'nin en büyük turizm destinasyonu Antalya Manavgat'ta Ilıca Bölgesi'nde  üniversite yapılması için ayrılan alana bugün 56 trilyon harcanarak cezaevi yapılması. Turizm bölgesine cezaevi yapılması inanılır gibi değil. Manavgat'ta sivil toplum kuruluşları ve otelciler Ilıca'ya cezaevi yapılmasın diye siyasilere dil dökmelerine karşı AKP'liler dinlemedi yaptılar. '' dedi. 

  edep)-baskani-avukat-mucahit-gundogdu-007.jpg

47 AVRUPA KONSEYİ ÜLKESİ ARASINDA CEZAEVİNDE  EN FAZLA TUTUKLU VE HÜKÜMLÜ BULUNAN ÜLKE TÜRKİYE 

 2005 yılında ülkede cezaevlerinde toplam tutuklu ve hükümlü sayısı 56 bin olduğuna dikkat çeken Mücahit  Gündoğdu, bugün bu rakamın 270 bin olduğunu kaydetti.  47 Avrupa Konseyi ülkeleri arasında en fazla tutuklu ve hükümlünün  bulunduğu ülkenin Türkiye olduğunun altını çizen  Avukat Gündoğdu,' Avrupa Birliği(AB) tam üyelik  için başvuruda bulunan Türkiye'nin 15 yıl içinde tutuklu ve hükümlü  sayısını  56 binden 270 bine çıkarması. AB normları, yargı bağımsızlığı , adil yargılama, kuvvetler ayrılığı ve hukukun üstünlüğü ilkelerinden fersah fersah fersah uzaklaştığının en açık göstergesi. Ülkemizde uzun süre tutuklu yargılama evrensel hukuktan uzaklaşmasının net bir şekilde ayrıldığını göstergesi . Adam cezaevine konalı 20 ay olmuş halen iddianamesi yazılmamış. Yasalarda tutuklu yargılama hükümleri net ve açıktır. Evrensel hukukta kolluk kuvvetleri önce delil toplar, delillerde bir suç unsuru var mı diye inceledikten sonra savcılık harekete geçer. Bizde ise önce gözaltına alanım ardından savcılığa oradan da hakim karşısına çıkar  ve tutuklanır.  Bu nedenle ülkemizde sanık cezaevinde konduktan sonra suç icat ediliyor. Ülkemizde binlerce insan  ''gizli tanık '' ifadesi ile tutuklu.  Bu nedenle ülkenin yeni cezaevine ihtiyacı yok. Yasaları evrensel hukuk normlarına çekerek gereksiz tutuklamaların önüne geçmek.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA