19 Eylül 2024
  • İstanbul20°C
  • Ankara20°C
  • Antalya29°C

TURİSTLERLE HATIRA  ÇEKTİREN PAPAĞANLARDA COVİD-19 STRESİ

Manavgat Şelalesi'nde çağlayanı ziyarete gelen yerli ve yabancı turistlerin hatıra fotoğraflarına zenginlik katmak için Brezilya'dan getirilen papağanlarda 'hatıra fotoğrafı çektirmek için turist bekliyor.

Turistlerle hatıra  çektiren papağanlarda Covid-19 stresi

07 Mayıs 2020 Perşembe 15:00

ABDURRAHMAN BÜYÜKKESKIN
MANAVGAT/ANTALYA - Antalya'nın Manavgat ilçesinde dünyaca ünlü Manavgat Şelalesi'nde çağlayanı ziyarete gelen yerli ve yabancı turistlerin hatıra fotoğraflarına zenginlik katmak için Brezilya'dan getirilen papağanlarda 'hatıra fotoğrafı çektirmek için turist bekliyor''.
 papaganlarda-covid-19.jpgHer 800 bin ile 1 milyon yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiği ünlü Manavgat Şelalesi ile Antalya Düden Şelalesi'nde yerli ve yabancı turistlerin  tatillerini ölümsüzleştirmek için  fotoğrafçılar çağlayanlarda fotoğraf çektirmeyi cazip hale getirmek için papağanlarla fotoğraf çekiyorlar. Çin'in Wuhen şehrinde 15 Aralık'ta görülmesiyle Dünya Sağlık Örgütü(DSÖ)  pandemik ilan ettiği yeni tip Karona virüsü(Covıd 19)'dan korunma kapsamında ülkeye turist giriş ve çıkışları yasaklanınca  Düden ve Manavgat Şelalesi yalnızlığa büründü.
papaganlarda-covid-19-001.jpg
papaganlarda-covid-19-002.jpg Fotoğrafçılar sezonun bir an önce açılarak şelalerin maskotu olan papağanlarla yerli ve yabancı konukların tatil hatıralarını ölümsüzleştirmek istiyor. Manavgat Şelalesi'nde  fotoğrafçılık yapan Mehmet Özçelik, şelalenin maskotu oldu papağanların Covıd , 19'dan izalasyon kapsamında hatıra fotoğrafı çektirecek '' turist eli ve omuzu arıyor.'' dedi. Covıd 19 öncesi çağlayanın yerli ve yabancı turist ziyaretleriyle cıvıl olduğunu, 20 Mart'ta itibaren yalnızlığa büründüğünü belirten Özçelik,  şu bilgileri verdi:'' Turistle şelale hatıralarını ölümsüzleştirmek için papağanlarla fotoğraf çektirmeyi seviyor.İlk önce çekimser davranıyor ardında da alıştıklarında da seviyorlar. Haziran ayında papağanlarımız la konuklarımızın fotoğrafını çekeriz. Sezonun açılmasını dört gözle bekliyoruz. Papağanlarımız turist görmeye görmeye turistlerin sözlerine karşılık vermeye vereye strese girdi.Küserek hastalanmalarından çok korkuyoruz.''

papaganlarda-covid-19-003.jpg

Etiketler: ,
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA