23 Ekim 2024
  • İstanbul15°C
  • Ankara9°C
  • Antalya17°C

TURİSTLERİN DOĞA YÜRÜYÜŞÜ KEYFİ

Manavgat'a hava sıcaklığı 22 derece olunca tatile gelen turistler, güneşli havanın keyfini Side'de balık tutarak ve doğa yürüyüşü yaparak çıkarıyor.

Turistlerin doğa yürüyüşü keyfi

17 Aralık 2007 Pazartesi 18:30

Abdurrahman Büyükkeskin/Cihan


ANTALYA-Antalya'nın Manavgat ilçesine tatile gelen turistler, güneşli havanın keyfini Side'de balık tutarak ve doğa yürüyüşü yaparak çıkardı.

Bir haftadır Manavgat'ta etkili olan sağanak yağışlarda kaldıkları otelden dışarı çıkamayan turistler, hava sıcaklığı 22 derece olunca Side Antik Kentini gezip, plajda yürüdükten sonra otellerine geri döndü.

 



Antalya Meteoroloji Bölge Müdürlüğü ve Bölgesel Tahmin Merkezi'nden elde bilgilere göre, turizm şehrinde en düşük hava sıcaklığının 8, en yüksek hava sıcaklığının ise 22 derece olacağı belirttildi. 21 Aralık 2007 tarihine kadar Manavgat'ta hava durumu parçalı ve az parçalı bulutlu gerçerken, yer yer güneşli hava etkisini gösterecek.

 



8 gün önce öğretmen eşi ile birlikte Manavgat'ın Side beldesine 25 günlüğüne tatile geldiklerini ifade eden Alman arkeolog doktor Hüber Jos, bir haftadır sürekli yağmur yapınca gezmek için otelden dışarı çıkmadıklarını söyledi. Tatil süresince Side Antik Tiyatro, Apollon Tapınağı, Men Tapınağı ve Side Antik Kent ile ilgili Alman Antice Welt gazetesine 5 bölümlük yazı dizisi hazırladığını belirten Arkeolog Dr. Hüber Jos, yazı dizisinin ilk bölümünü otelde hazırlayıp yarın gazeteye göndereceğini belirtti.

 

Arkeolog Jos, "Daha önce 3 kez tatil için Manavgat'a geldim. Bu gelişimde köşe yazarlığını yaptığım Antice Welt gazetesi, tatil süresince Side ilgili yazı dizisi hazırlamamı istedi. Bende memnunuiyetle kabul ettim. Hava şartları bir haftadır müsait olmayınca eşimle birlikte kaldığım otelden dışarı çıkamadık. Pazar günü güneşli havayı fırsat bilip, eşimle birlikte Side Antik Kent'i gezdik ve yazı dizimle ilgili not ve fotoğraf çektim" diye konuştu.

 

Çevre mühendisi annesi ile birlikte Almanya'nın Heilbronn şehrinde 20 günlüğüne Side'ye tatile geldiklerini belirten makina mühendisi Christiane Neubert, bir haftadır etkili olan sağanak yağışında otelden dışarı çıkamadıklarını söyledi. Tatil için Türkiye'ye ilk defa geldiklerini ve daha önce tatillerini İspanya Mayorka'da yaptıklarını belirten Christiane Neubert, güneşli havada istifade ederek, annesi ile birlikte Side Antik Kent'i gezerek Apollo Tapınağı ve Side Müzesi'ndeki tarihi eserlerle birlikte hatıra fotoğrafı çektirdiklerini söyledi.

 

Hollandalı diş hekimi Andreas Brisch de 15 günlük tatil için Ilıca beldesine geldiğini, güneşli havayı fırsat bilerek kaldığı otelden Side Antik Kent'e yürüyerek geldiğini söyledi.

 
SON DAKİKA