20 Eylül 2024
  • İstanbul18°C
  • Ankara15°C
  • Antalya22°C

TURİSTLERİN CAMİ ZİYARETİNDEKİ YOĞUNLUK; COVİD 19 HİÇE SAYILDI

Manavgat ilçesinde  dört minareli Külliye Cami ziyaretindeki yoğunluk yeni tip Karona Virüsü (Covid 19) korunma tedbirlerine uyulmadığı gözleniyor.

Turistlerin cami ziyaretindeki yoğunluk; Covid 19 hiçe sayıldı

28 Temmuz 2021 Çarşamba 11:00

Abdurrahman Büyükkeskin
Manavgat/Antalya -
Rus , Ukrayna ve Polonyalı turistlerin Antalya Side'de eko,, doğa sporları, ırmakta bot turu sonrası  ve inanç  turizmi kapsamında Manavgat ilçesinde  dört minareli Külliye Cami ziyaretindeki yoğunluk yeni tip Karona Virüsü (Covid 19) korunma tedbirlerine uyulmadığı gözleniyor.

turistlerin-cami-ziyareti.jpg

turistlerin-cami-ziyareti-001.jpgDiyanet İşleri Başkanlığı(DİB)'nın 10 yıl önce cami ziyaretinde hijyen kurallarına uyulmasında  çıplak ayakla girilmemesi, bayan turistlerin mabet adabına uygun şekilde etek ve baş örtülerinin hijyenik bulunmadığı için iptal edilerek tek kullanımlık giysilerin verileceği sözü bugüne kadar hayata geçmediği belirtiliyor. 

 turistlerin-cami-ziyareti.jpgturistlerin-cami-ziyareti-002.jpg

turistlerin-cami-ziyareti-003.jpgEs Es Turizm Seyahat Acentesi Sahibi Levent Akgün, '' Covid 19 korunma tedbirleri kapsamında otelinden , seyahat acenteleri hassasiyet gösterirken, çok yoğun bir şekilde cami ziyareti pandemi ile mücadeleyi zaafa uğratır. İnanç turizmi kapsamında cami ziyaretleri yasaklanmalı. Yada caminin ziyaret alanları günü birlik  dezenfekte edilmeli. Yoksa Covid 19'la mücadele akamete uğrar.' ifadesinde bulundu

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA