20 Eylül 2024
  • İstanbul19°C
  • Ankara16°C
  • Antalya25°C

TURİSTLERİ TOROSLAR’DA ALİ PAŞA KONAĞI’NDA AĞIRLIYOR

Antalyalı turizmci Mustafa Kaya, Emiraşıklar Köyü’ne kurduğu Alipaşa Konaği isimli butik oteliğiyle turistleri büyülüyor.

Turistleri Toroslar’da Ali Paşa Konağı’nda ağırlıyor

28 Aralık 2019 Cumartesi 12:00

ABDURRAHMAN BÜYÜKKESKİN
MANAVAT/ANTALYA - Antalyalı turizmci Mustafa Kaya, doğup büyüdüğü Akseki'nin Emiraşıklar Köyü’ne kurduğu Alipaşa Konaği isimli butik oteliğiyle deniz, kum ve güneş turizmi dışında Toroslar’ın doğal güzelliğiyle batı ve kuzey Avrupalı doğa, eko ve botanik turizmi tutkunu turistleri büyülüyor.

ali-pasa-konagi.jpg
ali-pasa-konagi-001.jpgTURİSTLER AKSEKİ’NİN KÜLTÜREL DEĞERLERİYLE TANIŞIYOR

Yaklaşık 8 yıl önce 5 milyon dolar harcayarak yaptırdığı butik otelde tatil yapan Avrupalı turistler Akseki’nin tarihi kültürel değerleriyle tanışıyor. Turistler, butik otel içinde bulunan yöresel el dokumasi kilim ve hali dokumasını köylü kadınlardan öğreniyor. Turistler, kilim ve halı dokuması dışında yufka ekmek pişirmesi, omlet yapımı ve çiftlikte bulunan at, eşek, lama, deve, tavşan, deve kuşu, alpaga ve yaban keçisini yakından görerek seviyor.

ali-pasa-konagi-002.jpg
ali-pasa-konagi-003.jpg
ali-pasa-konagi-004.jpgAKSEKİ’NİN DOĞAL GÜZELLİKLERİ İLE BULUŞTURUYORUZ

Uzun yıllar İskandinav ülkesi İsveç'te uzun yıllar yaşadığını belirten Mustafa Kaya, ''Turizmi Toroslarin doğal güzelliği ile buluşturmak istedim. Alternatif turizmde hizmet veriyoruz. Side'de, deniz, kum ve güneş turizmi konseptinde hizmet konaklama tesislerimiz var. Amacımız Avrupalı konuklarımızı Akseki’nin doğal güzelliğiyle buluşturmak. Turist yoğunluğunu Alman, Ingiliz, Çekya, Avusturya, Macar, Hollanda, Portekiz ve İskandinav ülke vatandaşları oluşturuyor. Balayı ve tatil için gelen çiftlerde müşteri memnuniyeti yüzde 100’dür. Yemeklerimiz, Türk mutfağının özel lezzetleridir” dedi.
ali-pasa-konagi-005.jpg
ali-pasa-konagi-006.jpg
ali-pasa-konagi-007.jpg
ali-pasa-konagi-008.jpg
 

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA