20 Eylül 2024
  • İstanbul23°C
  • Ankara24°C
  • Antalya28°C

TURİSTLERİ GREEN KANYON'DA YANAN ORMAN ŞOK EDİYOR

Unser Tour Turizm Sahibi Aziz Günyeli, Yeşil Kanyonu görmek için gelen turistler , yanmış çam ağaçlarını görünce şaşırdıklarını söyledi.

Turistleri Green Kanyon'da yanan orman şok ediyor

23 Ekim 2021 Cumartesi 14:00

ABDURRAHMAN BÜYÜKKESKIN
SIDE-MANAVGAT/ANTALYA -
Antalya'ya gelen Alman, İngiliz, Rus, Polonyalı turistler alternatif turizm konseptinde farklı etkinliklere katıldıkları yerlerden biride Manavgat'ın Oymapınar Barajı, Manavgat Barajı ile Green Kanyon yer alıyor.

Turistler otellerinden alınarak jeep safari turuna çıkarak Manavgat Oymapınarda bulunan M.S. 2'nci yüzyıldan kalma tarihi Roma Su kemerleri ile baraj içinde tura çıkıyor. 28 Temmuz'da başlayan Manavgat Orman yangınında yanan ormanlık alanlardan biride Oymapınar Barajı çevresinde yer alan ormanlık alan. Manavgat ile Oymapınar Barajı ve Green kanyonda safari turunda hatıra fotoğrafı çektirdikleri yeşile çalan baraj suyu arka fonuna yer alan yanmış çam ağaçlarının görüntüsü yer alıyor.

turistleri-green-kanyon.jpg

turistleri-green-kanyon-001.jpgUnser Tour Turizm Sahibi Aziz Günyeli, yeşilen çalan baraj suyu ile Yeşil Kanyonu görmek için gelen turistler , kanyonda ve barajda etrafında yanmış çam ağaçlarını görünce şaşırdıklarını söyledi.

turistleri-green-kanyon-002.jpg
turistleri-green-kanyon-003.jpgAvrupa'dan tatile gelen Alman, İngiliz, Hollanda, Belçika, Avusturya, İsviçre den İskandinav ülke vatandaşları yangın bölgesinden Reuters, Fransız Haber Ajansı, AP ve Alman Haber Ajansı muhabirleri Manavgat yangın bölgesinden yazılı, fotoğraflı ve görüntülü haber geçtiği için yangın konusunda bilgi sahibi olduğunu belirten Aziz Günyeli,'' Turistler Oymapınar ve Green kanyon alanında çam ağaçlarının tamamına yakınının yandığını görünce şok oluyor. Jeep safari turlarına geçmiş yıllarda katılan Alman ve Avrupalı turistler bölgeyi yemyeşil olarak biliyor. Turistler yangının bu kadar büyük bir alanda etkili olduğunu bilmiyorlar. Görünce hayretler içinde kalıyor. '' dedi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA