08 Eylül 2024
  • İstanbul21°C
  • Ankara20°C
  • Antalya26°C

TURİSTE SU TABANCASI SIKANLARA:"ZEKADAN YOKSUN" HAREKET

Yemek yiyen turistleri su tabancalarıyla hedef alıp "Evinize dönün" diye bağıran göstericilere sektör temsilcilerinden ve hükümetten tepki geldi.

Turiste su tabancası sıkanlara:"Zekadan yoksun" hareket

13 Temmuz 2024 Cumartesi 11:00

MADRİD - Barselona'da geçen cumartesi günü restoranlarda yemek yiyen turistleri su tabancalarıyla hedef alıp "Evinize dönün" diye bağıran göstericilere sektör temsilcilerinden ve hükümetten tepki geldi.

İspanya'nın Barselona kentinde geçen hafta düzenlenen turizm karşıtı gösterilere hükümetten tepki geldi.

Dünyanın en turistik kentlerinden Barselona'da geçen cumartesi günü yüzlerce gösterici sokaklara dökülmüş ve turizm nedeniyle kentte artan fiyatları protesto etmişti.

Göstericilerin "Turistler evinize dönün" sloganları atıp restoranlarda yemek yiyen turistleri su tabancalarıyla hedef aldığı görüntüler dikkat çekmişti. 

Barselona'da artan turizm karşıtı eylemlerin yıllık 100 milyar doları bulan turizm gelirlerine darbe vurmasından endişe edilirken, İspanya Başbakanı Jordi Hereu, gösterilerle ilgili sert açıklamalar yaptı. Hereu, eylemlerin "çok uygunsuz" olduğunu, bu durumun ülkenin turizm alanındaki itibarına büyük zarar verdiğini söyledi.

Daha önce Barselona Belediye Başkanı olan Hereu, eylemlerin basın tarafından fazla abartıldığını da ifade etti.

İspanya Oteller ve Turizm Konfederasyonu Başkanı Jorge Marichal ise, turizm karşıtı gösterilerin "zekadan yoksun" olduğunu savundu.

DÜNYANIN EN TURİSTİK 2. ÜLKESİ

Turizm, 2023'te İspanya'nın gayrı safi yurt içi hasılasının yaklaşık yüzde 13'ünü oluşturuyordu. Geçen sene İspanya, 85 milyon ziyaretçiyle Fransa'dan sonra dünyanın en fazla turist ağırlayan ülkesi oldu.

Ülkenin diğer turistik bölgeleri Mallorca, Malaga ve Kanarya Adaları da son dönemde turizm karşıtı eylemlere sahne oluyor. Yerel halk, turizm nedeniyle artan fiyatların halkı yoksulluğa sürüklediğini vurguluyor. 

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA