17 Eylül 2024
  • İstanbul24°C
  • Ankara27°C
  • Antalya26°C

TURİST REHBERLERİ İÇİN MÜCADELEMİZ DEVAM EDECEK

6 Şubat depreminde İsias Otel'in yıkılması sonucu yaşamını yitiren turist rehberleri için Troya Milli Parkı içinde hatıra ormanı oluşturuldu

Turist rehberleri için mücadelemiz devam edecek

10 Eylül 2024 Salı 13:00

ÇANAKKALE - 6 Şubat depreminde İsias Otel'in yıkılması sonucu yaşamını yitiren turist rehberleri için Troya Milli Parkı içinde hatıra ormanı oluşturuldu. Rehberler için Adalet Platformu, ormanda anma düzenledi. Yaşamını yitiren 72 kişiden 35’i Kuzey Kıbrıs’tan gelen ortaokul voleybol kafilesinden, 32'si ise Türkiye Rehberler Birliği’nin (TUREB) düzenlediği uygulamalı eğitim gezisine dahil olan ekiptendi.

Çanakkale Bölgesel Turist Rehberleri Odası, İsias Otel'de yaşamını yitiren turist rehberleri ve rehber adayları anısına Troya Milli Parkı içerisinde hatıra ormanı oluşturdu.

troya-milli-parki,-turist-rehberleri,-hatira-ormani.jpgRehberler için Adalet Platformu da "Sonsuzluk Ormanı" isimli hatıra ormanında bir anma düzenledi.

'MÜCADELEMIZ DEVAM EDECEK'

Anma kapsamında gerçekleştirilen basın açıklamasını, Platform adına Burcu Yılmaz okudu.

Sözlerine hatıra ormanını oluşturan Çanakkale Rehberler Odası’na teşekkür ederek başlayan Yılmaz, açıklamasını şöyle sürdürdü:

"Her biri hayatlarının başındayken, başarılarıyla adlarını büyük yerlere yazdıracakken, ne yazık ki bugün isimlerini bu fidanların üzerinde görmek bizleri tarifsiz bir acıya boğmaktadır. Onların hayalleri, hedefleri vardı, her biri mesleğine aşkla bağlıydı. Şimdi ise fidanlarla yaşatmaya çalıştığımız hatıraları var. Kalbimiz bu acıyla yanıyor. Ancak çok sevdikleri mesleklerinin odası tarafından hatırlanmaları ve onların hatırasına sahip çıkılması, yüreğimize buruk da olsa bir teselli veriyor."

"Yaşadığımız bu büyük acının ardından elimizden gelen, canlarımızın hatıralarını yaşatmak, onları unutturmamak ve bu acıya sebep olan herkesin hak ettiği cezayı en ağır şekilde almasını sağlamaktır" diyen Yılmaz, sorumluların hak ettikleri cezaları alana kadar mücadele etmeye devam edeceklerini vurguladı.

Yılmaz, davanın dördüncü duruşmasının 22 Ekim'de görüleceğini hatırlatarak, "Bu noktada, özellikle canlarımızın bağlı oldukları odalar başta olmak üzere tüm rehber odalarına ve Türkiye Rehberler Birliği’ne sesleniyoruz: Bütün gücünüz ve rehberlerin katılımıyla davamızda yanımızda olmanız bize güç katacaktır" dedi.

troya-milli-parki,-turist-rehberleri,-hatira-ormani-001.jpgYılmaz, basın açıklamasını şu ifadelerle noktaladı:

"Depremin üzerinden 19 ay geçti ama acımız hâlâ ilk günkü gibi taze. Geçtiğimiz hafta İsias enkazında yeni keşifler yapıldı ve gerçekler bir kez daha gözler önüne serildi. Bilim ve hukuk, bu acı gerçekleri ortaya çıkaracak. Bu canları bizden alan herkes, 72 canın bedelini en ağır şekilde ödeyene kadar mücadelemiz devam edecektir. Adalet, kaybettiğimiz canlara borcumuzdur. Yanımızda olup davamıza sahip çıkan herkese teşekkür ederiz."

'6 ŞUBAT BÜYÜK BIR KATLIAMA DÖNÜŞTÜ'

Yılmaz'ın ardından İstanbul Turist Rehberleri Odası başkanı H. Özgür Özaltun da açıklama yaptı.

Özaltun, "6 Şubat depremi depremin şiddeti ve binaların yapımlarındaki usulsüzlere ek olarak içinde bulunduğumuz toplumsal düzen ve yoksulluk sonucu büyük bir katliama dönüştü" dedi.

"Ailelerimizle birlikte kenetlenip hukuk mücadelemizi sürdüreceğiz" diyen Özaltun, davanın mevcut haliyle sürdürüldüğü bilinçli taksirle cinayet suçu hükümlerine göre değil, olası kasıt hükümlerine göre sürmesi için mücadele edeceklerinin altını çizdi.

troya-milli-parki,-turist-rehberleri,-hatira-ormani-002.jpgDAVADA SON DURUM

6 Şubat depremlerinde 72 kişinin yaşamını yitirdiği ve 3'ü tutuklu 11 şüphelinin yargılandığı İsias Otel'e ilişkin davanın üçüncü duruşması 12 Haziran'da görüldü.

Adıyaman 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın 3'üncü duruşmasında, sanıkların dinlenilmesine devam edildi.

Açıklanan aralarda, tutuklu sanıkların tutukluluk hallerinin devamına, tutuksuz sanıklar hakkındaki hükümlerin devamına, KKTC'nin davaya müdahil olma talebiyle ilgili daha önce karar verildiği için talebin reddine, davanın 4. duruşmasının 22 Ekim 2024 tarihinde görülmesine karar verildi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA