20 Eylül 2024
  • İstanbul19°C
  • Ankara16°C
  • Antalya25°C

TURGUTREİS - İSTANKÖY (KOS) ARASI SEFERLERİ BAŞLADI

Turgutreis D-Marin gümrüğünden Turgutreis-Kos (İstanköy) katamaran seferleri ile başladı. Fahri Kaptan 5 Katamaran ile Turgutreis-Kos arasındaki yolculuk süresi 15 dakikaya düştü.

Turgutreis - İstanköy (Kos) arası seferleri başladı

03 Nisan 2023 Pazartesi 09:00

ZAFER BAYKAL- TÜRKİYE TURİZM
TURGUTREİS –
Yıllardanberi Türkiye’yi Yunan adalarına bağlayan ve iki ülke arasında düzenli ilişkilerin kurulmasnda büyük katkısı bulunan Bodrum Feribot Şirketi, Turgutreis - İstanköy (Kos) seferlerine başladı.
Türkiye’yi Avrupa Birliği’ne konforlu yolculukla bağlayan Bodrum Feribot Şirketi, Fahri Kaptan 5 Katamaran ile 2023 sezonuna Turgutreis D-Marin gümrüğünden Turgutreis-Kos (İstanköy) seferleri ile başladı. Fahri Kaptan 5 Katamaran ile Turgutreis-Kos arasındaki yolculuk süresi 15 dakikaya düştü.

turgutreis---istankoy.jpg

turgutreis---istankoy-.jpgBayrama kadar sadece her cumartesi

Ramazan ayı sürecinde sadece Cumartesi günleri sefer yapacak olan Fahri kaptan 5,Bayramdan itibaren hergün seferlerine başlayacak.Cumartesi günleri Turgutreis D-Marinden sabah 10.30 da kalkan ferrybot akşam 17.00 de Kos’tan geri geliyor.

kos,-istankoy.jpg

Yunanistana en uzak yüzyıllarca Turk hakimiyetinde ve 2. Dünya savası sonrası İtalyan hakimiyetinde kalan Oniki adaların Turkiyeye en yakın ve İskandinav ülkelerinin en gözde adalarından birisi olan ve Türkiye'den her yıl pek çok ziyaretçi alan Kos (İstanköy) adasına günübirlik kaçamak yaparak tatilinizi renklendirin.
Schengen vizeniz varsa Turgutreisten  hergun karşılıklı feribot ve Katamaran seferleriyle ister sabah gidiş – akşam dönüşlü günübirlik turlarımıza katılabilir veya istediğiniz gün gidip açık biletlede istediğiniz tarihte dönebilirsiniz.

HİPOKRAT’IN DOĞDUĞU ADA
Kos, diğer adıyla İstanköy adası, Ege Denizi'ndeki 12 Adalar'ın en büyük üçüncü adasıdır. Özellikle Haziran-Ağustos aylarına denk gelen yaz döneminde temiz plajları ve göz alıcı koyları ile turistlerin ilgisini çeker. Beyaz binaların çevrelediği dar sokaklarında yürürken tarihi yapıları ve kalıntıları keşfetmek keyif vericidir. Ege Denizi'nin en güzel ve sempatik adalarından biri olan Kos, hem tarihi hem de doğal güzellikleriyle öne çıkan bir tatil güzergahıdır.
hipokrat.jpg
Günümüz tıp literatüründe geçerliliği devam etmekte olan Hipokrat yemini ve mesleki simge olan asaya sarılmış olan yılan tıbbın yunan menşeini göstermektedir. Yapılan yemin Hipokrat'ın ilk doktor olduğunu yılan ise Asklepios'un atribüsü ve tıp biliminin dini kökenlerini simgelemektedir. Kuşkusuz Yunanlar'ın en büyük başarısı geleneksel tıp yaklaşımından akla ve gözleme dayanan tıp bilimine geçişi idi. Bunun da en büyük öncüsü Hipokrat oldu.

hipokrat-001.jpg

HİPOKRAT AĞACI VE ŞÖVALYELER KALESI

Tıp tarihinin önemli ismi Hipokrat burada doğmuştur. Öğrencilerine gölgesinde dersler anlattığı, şehrin simgesi haline gelmiş olan Hipokrat Ağacı ya da 14. yüzyılda inşa edilen Şövalyeler Kalesi ada ile ilgili sayılabilecek tarihi güzelliklerden sadece iki tanesidir.

Kardamena, Kefalos, Tingaki, Antimachia ve Mastihari gibi pek çok görülecek kasabaya sahip olan adanın merkezinin ismi de Kos olarak geçer. Pek çok turistik aktivite de burada bulunmaktadır. Kardamena da özellikle sahip olduğu bar ve gece kulüpleri ile gençlerin ilgisini çekmektedir.

Ekonomisi ağırlıklı olarak turizme bağlı olan Kos'ta ikinci gelir kaynağı tarımdır. Tipik bir Akdeniz iklimine sahip olan adada en çok yetiştirilen ürünler üzüm, badem, incir, zeytin, domates ve mısırdır. Bu sayede adada hepsinin tazesini yemek mümkündür.

Meropis ve Nymphsea olarak da bilinen ada, milattan önce 11. yüzyıldan itibaren Dorlar ve Persler gibi pek çok millet tarafından işgal edilmiştir. Uzun yıllar Yunanların hakimiyeti altında kalan Kos Adası, II. Dünya Savaşı sırasında 1945'e kadar Almanların himayesinde kalmış, 1947 yılında yeniden Yunanistan'a verilmiştir.

turgutreis---istankoy--003.jpgDeneyimli kaptanlar ile konforlu seyahat

Tur operatörü Ege Mazı’nın verdiği bilgiye göre,Fahri Kaptan 5 Katamaran’ın kaptanları Süleyman Karaosman ve ikinci kaptan Öznur Aydost deneyimleri ile konuklarına konforlu bir seyahat sunuyorlar.

Bodrum Feribot Şirketi’ne iletişim:
Bodrum- +90 252 316 0882, +90 252 313 2509
Turgutreis- +90 252 382 9441
turgutreis---istankoy--004.jpg
Turgutreis Gümrüğünde deneyimli özel ekip görev yapıyor

turgutreis---istankoy--005.jpgturgutreis---istankoy--006.jpg
 

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA