19 Eylül 2024
  • İstanbul20°C
  • Ankara18°C
  • Antalya26°C

TUREV, REHBERLERİN GELECEĞİ İÇİN 'BİRLİK HAREKETİ' BAŞLATTI

Turist Rehberleri Vakfı-TUREV, zoom üzerinden düzenlediği sanal toplantıda “Hedefimiz rehberleri yalnızlıktan kurtarmak. Bunun çözümü ise hep birlikte olmaktan geçiyor” dedi.

TUREV, rehberlerin geleceği için 'birlik hareketi' başlattı

16 Ağustos 2020 Pazar 13:00

ÖZKAN ALTINTAŞ- TÜRKİYE TURİZM
İSTANBUL- Turist Rehberleri Vakfı-TUREV’in, zoom üzerinden düzenlediği sanal toplantıda rehber kuruluşlarının işbirliği içinde olmasıyla pandemi döneminde yaşadıkları ve pandemi sonrasında yaşanacak muhtemel sorunlara ortaklaşa çözüm bulabilecekleri konuşuldu.
TUREV “Hedefimiz rehberleri yalnızlıktan kurtarmak. Bunun çözümü ise hep birlikte olmaktan geçiyor. Bu nedenle birlik ve beraberlik içinde olmalıyız. TUREV’in herkese hizmet için varolduğunu genç rehberlere de anlatmalıyız” dedi.

turev,-rehberler-002.jpg

GEÇMİŞİ DEĞİL, GELECEĞİ KONUŞMA ZAMANIDIR
Sanal ortamda bir kez daha yapılacak toplantıda ise üyelerin ileriye dönük görüş ve önerilerinin beklendiğini söyleyen TUREV Başkanı Çimen Filiz Paşa “Lütfen katılım daha fazla olsun ve hepimizin geleceği için herkes şimdiden önerilerini hazırlasın. Şimdi geçmişi tartışmak değil, geleceği inşa etmek ve mesleğimizin geleceğini konuşmak zamanıdır. Bu konuda herkesin görüşlerine değer veriyoruz ve ihtiyacımız var” şeklinde konuştu.

turev,-rehberler-003.jpg

TUREB: TUREV HEPİMİZİN VE YANINDAYIZ
Turist Rehberleri Vakfı-TUREV’in tanıtımı için düzenlenen toplantıya katılan Turist Rehberleri Birliği- TUREB Başkanı Suat Tural, TUREV’in tüm rehberlerin sahip çıkması gereken kuruluş olduğunu hatırlatarak, “Hepimizin TUREV’in yanında olarak yapılan sosyal yardımlara destek olmamız lazım. Biz TUREB olarak bu çalışmalarda TUREV’in yanındayız” dedi.

turev,-rehberler-004.jpg

VAKIF ANLATILDI
TUREV Başkanı Çimen Filiz Paşa’nın koordinasyonunda, Barış Atay’ın moderatörlüğünde düzenlenen toplantıda vakıf hakkında bilgiler verildi. Özellikle genç rehberlerin TUREV’I tanımaları için oldukça detaylı anlatımlar yapıldı.
Yönetim Kurulu Üyesi Lalehan Karadeniz yapılan gezi etkinlikleri hakkında bilgi verdi. Yönetim Kurulu Üyesi Sema Gökçen ise üyelere verilen destekler hakkında bilgilendirme yaptı. Yönetim Kurulu Üyesi Deniz Celep kaynak yaratma ve mali konuları anlattı.
turev.jpg
TUREV HAKKINDA BİLGİLENMEK İÇİN SİTEYE GİDEN LİNKİ TIKLAYIN
http://trv.org.tr

turev,-rehberler-005.jpg

TUREV REHBERLERİN YANINDA OLDUĞUNU ANLATTI
TUREV’in başta TUREB olmak üzere Türkiye’nin 13 bölgesinde bulunan rehber odaları üyelerinin vakfı olduğu hatırlatılarak geçtiğimiz dönemde ayrım gözetmeden sponsorlar temin ederek bir çok rehbere destek verildiği belirtildi. Önümüzdeki dönemde TUREV’in daha güçlü olarak sayıları 12 bini geçen rehberlerin yanında olması için kaynak ihtiyacı olduğu anlatılarak “Vakfın bütçesi olmalı. Kişi başı 50 TL, 25 TL gibi rakamlar verilebilir. Ya da odalardah alınan hizmetlere vakıf adına ek gelir bölümü konulabilir. Rehberlerin vakfa belli oranda maddi destek vermeleri sağlanabilir” denildi.

GELECEĞİN REHBERLERİ
Yaklaşık 4500 rehberin üyesi olduğu Geleceğin Rehberleri Platformu temsilcisi İbrahim Mayda, “Bizler TUREV gibi bir kuruluşun varlığını yeni öğreniyoruz. Genç rehberler olarak ortak menfaatlerimiz için yapılan her çalışmaya destek vermeye hazırız” dedi.

turev,-rehberler-006.jpgturev,-rehberler-008.jpg

PROJE VE DESTEK SUNDULAR
Panele katılanlardan Kapadokya uzmanı Turgay Tuna olumlu çalışmaları nedeniyle TUREV’in yanında olunması gerektiğini söyledi. İzmir’den Kemal Şendikici pandemic döneminde dijital ortamın giderek değer kazandığını belirterek internet üzerinden akfa gelir sağlayaak proje önerileri sundu.

Urfa’dan katılan Müslüm Çoban, vakfın Anadolu’nun her bölgesine sahip olacak güce kavuşturulması için kendilerine ne görev düşüyorsa yapmaya hazır olduklarını söyledi.
Panele katılanların ortak görüşleri arasında TUREV bünyesinde bir fon veya işletme kooperatifi oluşturularak gelir getirici sistemlere ihtiyaç olduğu belirtildi. Ayrıca hep birlikte hareket edilirse bürokrasiye sunacakları ehberlerin menfaatine olan bazı projelerin kabul göreceği anlatıldı. Rehberlere gezi ve eğitimlerin herkese açık olduğu, katılımların artması gerektiği bildirildi.

 

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA