08 Eylül 2024
  • İstanbul21°C
  • Ankara20°C
  • Antalya26°C

TUREB: HENÜZ YASA TASLAĞI YOK, SÖYLEMLERİMİZE DİKKAT EDELİM

TUREB Yönetim Kurulu adına açıklama yapan başkan Hakan Eğinlioğlu, “Altını çizerek söylüyoruz henüz böyle bir yasa taslağı yok. Kamuoyuna "kavgacı ve anlamını aşan ifadeler " ile açıklama yapmayın” uyarısında bulundu.

TUREB: Henüz yasa taslağı yok, söylemlerimize dikkat edelim

09 Şubat 2024 Cuma 12:00

ÖZKAN ALTINTAŞ – TÜRKİYET TURİZM
İSTANBUL -
Turist Rehberleri Birliği Başkanı Hakan Eğinlioğlu TUREB Yönetim Kurulu adına yaptığı açıklamada, TRT’de yeni çıkacak 1618 sayılı kanun hakkında yayınlanan haber üzerine “Ortada henüz elimize ulaşan bir taslak yoktur. Bu ilerleyen safhada bir taslak ile karşılaşmayacağız anlamına gelmiyor. Altını çizerek söylüyoruz henüz böyle bir yasa taslağı yok. Kamuoyuna "kavgacı ve anlamını aşan ifadeler " ile açıklama yapmayın” uyarısında bulundu.

hakan-eginlioglu-004.jpg

TUREB’in açıklaması şöyle:

Değerli Meslektaşlarımız ,

Bu akşam TRT kanalında olası rehberlik yasa değişikliği ile ilgili çıkan haberde bahsedilen konular yeni değildir. Pandemi döneminden beri dile getirilen, ama o dönem camia olarak başlangıçta bilgimizin olmadığı konulardır. İlk yılımızda bu konuları size canlı yayinda anlatmıştık.

Ortada HENÜZ elimize ulaşan bir taslak YOKTUR. Bu ilerleyen safhada bir taslak ile karşılaşmayacağız anlamına gelmiyor.

Altını çizerek söylüyoruz henüz böyle bir yasa taslağı yok.

Bu haberin birazda sipariş üzerine "devlet kanalında " verilmiş olması manidardır.

Bizden Tursab yönetimi ve acentacıların verdiği sert tepkileri vermemiz isteniyor olabilir. Sözlerinize ve ifadelerimize dikkat ederek kararlı ve dik durusumuşu sergilememiz ŞART.

Kamuoyuna "kavgacı ve anlamını aşan ifadeler " ile değil bu değişikliklerin sadece rehberlerin büyük bölümünü işsiz birakmasi bir yana, ÜLKE TURİZMİNE, TANİTİMİNA, GUVENLİGİNE vereceği zararları anlatmalıyız.

Bu konuda katkı vermek isteyen arkadaşlar, çevresi olan meslekdaslar , bahsettiğimiz tonda ve bahsettiğimiz İCERİK içinde KAMUOYU OLUSTURMAK için , özel bir davet beklemeksizin bu konuda katkı sunabilir.

Çalışmalarımız sürüyor. Eğer taslak gelirse o andan itibaren de mücadelemizi yeni bir safhaya taşıyacağız

Saygı ve dayanışma ile

TUREB YÖNETİM KURULU

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA