22 Ekim 2024
  • İstanbul17°C
  • Ankara16°C
  • Antalya25°C

TÜNEL İNŞAATINDA TOPLANTI

AK Parti İstanbul İl Başkanlığı'nın gerçekleştirdiği ''Hizmet yerinde görülür, gidelim, görelim'' isimli toplantılarının ilki Kağıthane'de yapıldı

Tünel inşaatında toplantı

09 Aralık 2007 Pazar 16:00

İSTANBUL-Adalet ve Kalkınma Partisi(AK Parti) İstanbul İl Başkanlığı'nın gerçekleştirdiği ''Hizmet yerinde görülür, gidelim, görelim'' isimli toplantılarının ilki Kağıthane'de yapıldı. İnşaatı devam eden Piyalepaşa-Kağıthane tünelinde yapılan törende İstanbul'un ulaşım sorunu için gerçekleştirilen hizmetlere dikkat çekildi.

Programa, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Doğuş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk, AK Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşçu ile çok sayıda partili katıldı.

 

Bu toplantılarının amacının AK Parti vizyonu ve yerel kalkınmayı masaya yatırmak olduğunu söyleyen İl Başkanı Aziz Babuşçu, ''AK Parti ile siyaset ve millet ortak bir irade de birleşti. Özellikle belediyecilik anlamında çok büyük hizmetlere imza atılıyor. Fakat bunu duyurmanın sıkıntısını yaşıyoruz.'' dedi. Bu toplantılarını bir amacının da bunu duyurmak olduğunu sözlerine ekleyen Babuşçu, toplantıların devam edeceğini ifade etti.

 

Doğuş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk, ''Nüfusu her gün artan İstanbul'un daha yaşanılabilir kılınması için birçok projenin hayata geçiriliyor olması, herkese mutluluk veriyor. Bu süreçte sıkıntılar olabilir fakat İstanbullular birbirleriyle kenetlenip, yarınlarını düşünmesi lazım. '' ifadelerini kullandı. Konuşmasında İstanbul için üçüncü bir köprünün öneminden bahseden Şahenk, ''Evet bu konu demokratik bir ortamda şekillenecek. Herkes fikrini söyleyecek. Fakat dünyanın hiçbir yerinde ortasında su geçen şehirlerde ikiden aşağı köprü bulunmuyor.'' dedi.

 

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul'un ulaşımını kolaylaştıracak geleceğe dönük önemli projeleri anlattı. Günümüz dünyasında artık ülkeler yerine şehirlerin yarıştığını vurgulayan Topbaş, ''Dünya ölçekli bir sorumluluk taşıyoruz. 50 yılda 12 milyon göç alan İstanbul'un modern çağla buluşmasını istiyoruz.'' şeklinde konuştu. İstanbul'un trafiği için 2008'de 2 milyar YTL'lik bütçe ayıracaklarını sözlerine ekleyen Topbaş, Başbakan Recep Tayip Erdoğan'ın daha önce İstanbul Belediye Başkanlığı'nı yapmasının bu şehir için önemli bir avantaj olduğunu da dile getirdi.

SON DAKİKA