22 Ağustos 2024
  • İstanbul25°C
  • Ankara27°C
  • Antalya27°C

TUI: HALKIN DESTEKLEDİĞİ TURİZM SÜRDÜRÜLEBİLİR OLUR

Avrupa'nın en büyük tur operatörleri grubunun CEO'su Sebastian Ebel, tatil destinasyonlarında halk, politikacılar ve turizm sektörü arasında işbirliğinin gerektiğini söyledi.

TUI: Halkın desteklediği turizm sürdürülebilir olur

15 Temmuz 2024 Pazartesi 16:00

MADRİD - Tui Grup CEO'su Sebastian Ebel, İspanyol turizm yöneticilerine yaz aylarındaki zirve öncesinde, yalnızca yerel halk tarafından kabul gören ve desteklenen turizmin sürdürülebilir olabileceğini söyledi.
Barselona, ​​Kanarya Adaları ve Mallorca'da kitle turizmine karşı protestoların yaşandığı bir dönemde Madrid'de düzenlenen toplantıda, sürdürülebilir turizmin "büyüme ve refah" açısından önemi ele alındı .
Avrupa'nın en büyük tur operatörleri grubunun CEO'su Sebastian Ebel, tatil destinasyonlarında halk, politikacılar ve turizm sektörü arasında işbirliğinin gerekliliğini vurgulayarak, "Turizmin olumlu etkilerini daha da güçlendirmek ve yerel halkın yaşam alanları ve günlük yaşamı için bütünsel konseptler geliştirmek" dedi.

tui-ceosu-sebastian-ebel,.jpgPaket tatillerin bu başarılı turizm modelinin önemli bir ayağı olduğunu vurguladı.

Ebel, “Sosyal sürdürülebilirlik özellikle yerel halkın yaşam alanlarıyla ilgilidir; eğitim, öğretim, iş, yerel kültür, uygun fiyatlı konut. "Dünyanın birçok yerinde, eğitim, öğretim ve yerel değer yaratımını artırmaya yönelik denenmiş ve test edilmiş ortak girişimler zaten mevcut. Bu diyaloğu sürdüreceğiz ve ortaklarımızla daha da güçlendireceğiz."
Bu yaz 6 milyondan fazla tatilcinin Tui ile İspanya'ya seyahat edeceğini, oteller, limanlar, havalimanları ve İspanyol turizm sektörünün tüm değer zincirinde binlerce kişiye güvenli iş imkanı sağlanacağını belirtti.
İspanya'nın gayri safi yurt içi hasılasının turizmden aldığı pay 2023 yılında yüzde 12,8 olurken, bu yıl bu payın yüzde 13,4'e çıkması bekleniyor.
XEbel'e göre İspanya'daki güncel tartışmalar insanların turizme karşı olmadığını gösteriyor. Turizmden yanalar ancak yerel halkın günlük yaşamlarına saygı gösteren sürdürülebilir turizm çağrısında bulunuyorlar.
"Turizm, yerel halk bunu şehirleri veya bölgeleri için bir katma değer olarak gördüğünde sürdürülebilir ve başarılıdır. Turizmin ne kadar hoş karşılanacağına ve ne tür bir turizm olması gerektiğine onlar karar verir," dedi.
Ebel, İspanya Turizm Bakanı Jordi Hereu Boher ve Ulaştırma Bakanı Rosario Sanchez Grau ile bir araya geldi.
Ebel, “Turizm, destinasyonların ekonomik ve sosyal gelişimi için bir itici güçtür. Bu amaçla Tui, ekonomik, sosyal ve çevresel sürdürülebilirliği uyumlu hale getiriyor,” iddiasında bulundu.
“Yeşil enerji ve sürdürülebilir yakıtlar, eğitim ve öğretim fırsatlarının güçlendirilmesi, otellerde ve yolcu gemilerinde suyun ekonomik kullanımına yönelik konseptler – sürdürülebilirlik Tui'nin DNA'sının bir parçasıdır.
“Yeşil yenilikler ve turizmin halk arasında kabul görmesi bu dönüşümün başarısı için hayati önem taşıyor.”XGörüşmede ayrıca İspanya'da yeşil elektrik üretimi, sürdürülebilir havacılık yakıtı (SAF) üretiminin güçlendirilmesi ve İspanyol politikacılardan ne gibi destekler alınabileceği konuları ele alındı.
XToplantıda ayrıca, halihazırda görüşülmekte olan Avrupa Paket Seyahat Direktifi'nin revizyonu ile ilgili son gelişmeler ele alındı.
Ebel, İspanya'nın, ek yükleri önleyen ve piyasa oyuncuları arasında eşit şartlar yaratan bir direktife destek vermesi çağrısında bulundu.
"Paket tatiller en güvenli ve en çekici seyahat biçimidir," dedi. "Tui, bu seyahat biçiminin diğer seyahat biçimlerine kıyasla rekabetçi ve çekici kalmasını sağlamaya kararlıdır. Görüşmelerde bu konuda geniş bir fikir birliğine varılmasından mutluluk duyuyorum."

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA