19 Eylül 2024
  • İstanbul20°C
  • Ankara20°C
  • Antalya29°C

TRABZON TURİZMİNE SİHİRLİ SÖZ:"HABİBİ COME TO BLACK SEA"

Kırkzade Turizm’in sahibi Hüseyin Kırk “Yerel yöneticiler destek olursa daha çok acente gelir ve turist sayısı artar" dedi.

Trabzon turizmine sihirli söz:"Habibi Come to Black Sea"

25 Eylül 2023 Pazartesi 18:00

ÖZKAN ALTINTAŞ- TÜRKİYE TURİZM
TRABZON-
Kuveyt’ten getirdiği 25 seyahat acentesi ile Doğu Karadeniz’in sağlık ve spor turizmini tanıtarak bölgeye yeni bir bakış açısı geliştiren Ortadoğu Turizm Platformu Başkanı ve Kırkzade Turizm’in sahibi Hüseyin Kırk “Habibi Come to Black Sea projesi başlattık. Yerel yöneticiler destek olursa daha çok acente gelirj ve turist sayısı artar" dedi.
Doğu Karadeniz Sağlık Turizmi Derneği Başkanı Mustafa Yılmaz Trabzon'daki yöneticilere turizm konusunda sitem ederek "Trabzon'un yöneticileri iş işten geçtikten sonra harekete geçiyor’dedi. Kuveytli seyahat acentesi Neeto Holidays’den Sumbai Sheikh tatilini Türkiye'de geçirmek üzere kendilerine başvuranların büyük bölümünün Karadeniz'e ve Trabzon'a gelmek istediğini söyledi.

huseyin-kirk-017.jpghuseyin-kirk-.jpg

HÜSEYİN KIRK: YABANCI FUTBOL KULÜPLERİNİ GETİRECEĞİZ

Ortadoğu Turizm Platformu Başkanı ve Kırkzade Turizm’in sahibi Hüseyin Kırk, Doğu Karadeniz Sağlık Turizmi Derneği Başkanı Mustafa Yılmaz ve Kuveytli seyahat acentesi Neeto International Holidays’den Sumbai Sheikh Trabzon Gazeteciler Cemiyeti’nde basın toplantısı yaptılar.
Ortadoğu Turizm Platformu Başkanı Hüseyin Kırk, Doğu Karadeniz'in kendileri için büyük önem taşıdığını, en büyük hedeflerinden birinin spor turizmini ülke genelinde yaygınlaştırmak olduğunu anlattı.

huseyin-kirk,.png

Kırk şöyle konuştu: "Körfez ülkelerinden özellikle futbola giden büyük, devasa bütçeyi Süper Lig'e ve Trabzonspor'a, Doğu Karadeniz takımlarına nasıl kazandırabiliriz diye çalışmalar yapıyoruz. Biz körfez ülkelerinden özellikle UEFA'ya giden bütçeyi nasıl Trabzona ve Trabzonspor'a kazandırabiliriz bunu önemsiyoruz. Biz bir tema hazırladık. Habibi come to Black Sea projesi başlattık. Biz bu projeye destek istiyoruz. Böylece sesimizi daha çok duyururuz. Bölgemize Arap turist gönderen acenteler var. Kuveyt'te bulunan büyükelçiliğimize sesleniyoruz. Buraya gelmek için vize almak isteyenlere kolaylık sağlayın.

huseyin-kirk-018.jpg

KARDEŞ KULÜP OLUNABİLİR

Futbol kulüplerinin buraya gelip kamp yapması ve kardeş kulüp olma yönünde de çalışmalarımız var. Bu kapsamda çalışmalarımızın birini Trabzon'da yaptık. Hem yerel yöneticiler hem de turizmciler bize destek olursa daha fazla acente gelir. Ancak ne yazık bölgede bir kaçı hariç ne yerel yöneticilerden, ne de turizmin sivil toplum kuruluşlarından destek gördük."
huseyin-kirk-019.jpg-004.jpg

Kırk, Salam Havayolları'nın Trabzon'a haftada bir uçuş gerçekleştireceğini ve uçuş sayısını artırmak için çaba gösterdiklerini söyledi.

huseyin-kirk-019.jpg-003.jpg

KARALAMA YAPıLıYOR

Kırk konuşmasını şöyle sürdürdü: "Trabzon'da nahoş olaylar oldu. Ülkemize karşı bizim ırkçı söylemlerimiz varmış gibi söylemler oldu. Ülkemizi sevmeyen ve ülkemizin ekonomik refaha kavuşmasını istemeyenler böyle karalama yapıyor.
Turiste yumruk atan kişi serbest bırakıldı. Bu konudan ziyade burada turizm polisleri eğitilmeli. Biz turizm ülkesiyiz. Polislere eğitim verilmeli. Trabzonspor özelinde de bir önerim var. Trabzonspor'un süper lig maçında antrenmana. Çıktığı zaman habibi come to Trabzon pankartı açmalıdır. Bunun faydası olacaktır. Kuveyt'ten gelen acenteler oldu. Burada hiçbir korkuları yokve güvenli buluyorlar. Destek istiyoruz."

huseyin-kirk-019.jpg

MUSTAFA YıLMAZ: ÇEVIK KUVVETTEN TURIZM POLISI OLMAZ

Doğu Karadeniz Sağlık Turizmi Derneği Başkanı Mustafa Yılmaz ise bölgeyi sağlık ve spor turizmiyle öne çıkarmak istediklerini belirtti.
Mustafa Yılmaz Trabzon'daki yöneticilere turizm konusunda sitem ederek "Trabzon'un yöneticileri iş işten geçtikten sonra harekete geçiyor. Trabzon'da meydan parkına turizm polisi koymuşlar. Çevik kuvvetten turizm polisi olmaz. Dil dersi verilmeli. İnsanları eğiterek sokağa çıkarın." dedi.
Mustafa Yılmaz bölgeyi turizmde daha aktif hale getirmek için çalıştıklarına işaret ederek, "Bölgeyi sağlık ve spor turizmiyle öne çıkarmak istiyoruz. Doğu Karadeniz'e 7 günlük bir program düzenledik ve bunun ilk ayağına Trabzon'dan başladık. Gümüşhane, Ordu ve Rize ile programımızı sonlandıracağız. Sağlık turizmi olarak devletin yeni yüzyıl hedeflerine bizler de en büyük desteği vermeye çalışıyoruz." dedi.

huseyin-kirk-019.jpg.jpg

TRABZON’U YÖNETENLERDEN DAVET ALAMıYORUZ

Mustafa Yılmaz, şöyle devam etti: "Bölgenin sağlık ve spor turizmi öne çıkarmayı hedefliyoruz. Bu anlamda workshoplar yapıyoruz. Biz yedi günlük bir program düzenledik bunun ilk ayağı Trabzon'dan başladı. Sonra Gümüşhane'ye geçeceğiz, Ordu ve Rize ile programı sonlandıracağız.
Trabzon'dan yurt dışına esen olumsuz havayı pozitife çevireceğiz. Devletimize destek olacağız. Trabzonda yeteri kadar destek alamıyoruz. Trabzonu yönetenlere davet alamıyoruz. Bu bizi üzüyor.”

huseyin-kirk-019.jpg-001.jpg

BIR TEK ORTAHISAR BELEDIYESI DÖNDÜ

Trabzon Valiliği ve Trabzon Büyükşehir Belediyesine talep gönderdiklerin, ancak yanıt alamadıklarını belirterk Kustafa Yılmaz şunları anlattı: “Geri dönüş olmadı. Bir tek Ortahisar Belediyesi bize dönüş yaptı. Yetkililerden destek alamıyoruz.
Trabzonda Turizm Müdürlüğü var bizi aramadı. Gençlik Spor Merkezi var bizimle çalışmıyor. Bizler istiyoruz ki her kurumun donanımı ile birlikte çalışmamız lazım. Bizim amacımız bu olumsuz havayı olumluya çevirmek. Biz istiyoruz ki sırtımız sıvazlansın. Bize destek olunsun."

huseyin-kirk-019.jpg-002.jpg

SUMBAI SHEİK: KUVEYTLİNİN TATİL TERCİHİ KARADENİZ

Kuveytli Neeto Holidays turizm şirketinden Sumbai Sheikh de Türkiye'ye ve özellikle Karadeniz'e turist gönderdiklerini, tatilini Türkiye'de geçirmek üzere kendilerine başvuranların büyük bölümünün Karadeniz'e ve Trabzon'a gelmek istiyor” dedi.
 

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA