25 Ekim 2024
  • İstanbul15°C
  • Ankara9°C
  • Antalya21°C

TRABZON BU YIL DA ÖDÜLLE DÖNEBİLİR

EMİTT turizm fuarına katılan Trabzon Valiliği'nin öncülüğünde hazırlanan stand "Trabzon Okuyor" köşesiyle de dikkati çekti

Trabzon bu yıl da ödülle dönebilir

18 Şubat 2008 Pazartesi 18:40

TRABZON- Fuarda Trabzon Valiliği'nin öncülüğünde hazırlanan stand "Trabzon Okuyor" köşesiyle de dikkati çekti

Trabzon'un turizm ve kültür değerlerinin sergilendiği standla İstanbul'daki EMİTT turizm fuarına katılan Trabzon Valilik, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ve sektör temsilcilerinin işbirliğiyle oluşturulan EMITT 2008'deki Trabzon standı ziyaretçilerin basının ve sanat dünyası ile diğer illerdeki Trabzonluların yoğun ilgisini topladı.

Trabzon Valisi Nuri Okutan ile Ticaret Odası Başkanı Şadan Eren'in ev sahipliğini üstlendiği Trabzon standını Trabzon Dernekleri Federasyon Başkanı Nurettin Turan ve İstanbuldaki Trabzonlu dernek başkanları ziyaret etti.




Fuarın birinci gününde K.T.Ü. Öğrencilerinin sergilediği horon ve kolbastı büyük ilgi toplarken Büyükçekmece Belediye Başkanlığı Horon Ekibi de Trabzon Standında gösteriler gerçekleştirdi.

Standı ziyaret edenler arasında ayrıca Gümüşhane Valisi Enver Salihoğlu, Gümüşhane Milletvekili Kemalettin AYDIN, Belediye Başkanı Mustafa CANLI, Daha önce Trabzon'da görev yapmış bir çok kaymakam ve yaşamlarını diğer illerde sürdüren Trabzon Kökenli çok sayıda siyaset ve devlet adamı yer aldı. Trabzon'un 6, ve 2. salonda yer alan iki ayrı standla temsil edilmesi Trabzon'a farklı bir güç kattı.

Trabzon valiliği'nin açtığı standta yer alan "Trabzon" Okuyor köşesi büyük ilgi gördü.Standa gelen ziyaretçiler, Trabzon Valiliği'nin bastırdığı kitapları da ilgi ile okuyup ve talep etti.




Trabzon Valisi Nuri Okutan ve Ticaret Odası başkanı Şadan Eren, horona katıldı.
Halkın ve katılımcıların yoğun ilgi gösterdiği horon gösterilerine zaman zaman vatandaşlar da katıldı.

Sadece Karadenizlilerin değil Van'dan İzmir'e bir çok vatandaş da horona katıldı.

Ziyaretçilere Fındık ve Çay İkram edildi. Bunun yanında Trabzon'u tüm yönüyle tanıtan Trabzon Envanteri ve katılımcı turizm firmalarının da tanıtıldığı Trabzon kitapçığı ile Trabzon Tanıtım CD'si dağıtıldı.

Standa gösterilenn yoğun ilgi dolayısıyla Trabzon'dan iki kez Uçakla CD getirtildi.




Ana temasını Sumela Manastı'nın oluşturduğu standda Trabzon Müzesi, Akçaabat Ortamahalle Evleri, Ayasofya Müzesi, "Dünya Bu Yeşili Tanıyacak" sloganıyla Hoşarlı Köprüsü, Uzungöl, Atatürk Köşkü, balıkçılık ve tarihi-turistik yerler tanıtıldı.

 

Her iki yönde de konuşlandırılan plazma ekranlarda sürekli olarak Karadeniz müziği, Trabzon Tanıtım CD si ve katılımcı firmaların tanıtım görüntüleri ile Trabzon'un yaylaları, yemek kültürü, turizm turları, alternatif turizm imkanları tanıtıldı.

Trabzon Valiliği ile İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nün büyük desteğiyle oluşturulan standa Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası, Trabzon Ticaret Borsası, Trabzon Liman A.Ş., Salyamlar Otelcilik, Zenofon Tur, Çoşandere Turistik Tesisleri, Horon Otel, Ogün Gümüşçülük, Karadeniz İş Adamları Derneği'nin katılım ve katkılarıyla oluşturulan stand fuar ziyaretçileri üzerinde görülmeye değer bir etki yarattı.

Bir TV kanalında göserilen Köprü dizisinin oyuncuları da standı ziyaret ederek Vali Recep Yazıcıoğlu'nun Trabzon Valisi Nuri Okutan ile özdeşleştirildiğini belirtti.

Bu arada, Trabzon Valiliği, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ve katılımcı firmalarca oluşturulan standı Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul GÜNAY da ziyaret etti. Ziyaret sırasında kendisine Ertuğrul GÜNAY yazılı Trabzonspor forması hediye edildi. 2006 yılında "En İyi Yöresel Stand", 2007 yılında ise "En Etkin Tanıtım" ödüllerini alan Trabzon standının bu yıl da yine ödüllü standlar arasında yer alması bekleniyor.

 

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA