23 Ekim 2024
  • İstanbul15°C
  • Ankara9°C
  • Antalya17°C

TOHUM OTİZM VAKFI'NDAN EĞTİM

Tohum Otizm Vakfı, 14-22 Şubat 2015 tarihleri arasında yapılacak BoatShow’a “Eğitime Yelken Aç” kampanyası ile katılacak

Tohum Otizm Vakfı'ndan eğtim

11 Şubat 2015 Çarşamba 15:00

İSTANBUL- Tohum Otizm Vakfı, 14-22 Şubat 2015 tarihleri arasında yapılacak BoatShow’a “Eğitime Yelken Aç” kampanyası ile katılacak. Ünlü yelkenci Mustafa Yurtbulmuş, otizmli çocukların eğitimine katkı sağlamak üzere Eğitime Yelken Aç diyerek Eylül ayında üç yıl sürecek dünya yolculuğuna başlamıştı.
Otizmli çocuklara burs fonu oluşturmak ve otizm konusunda farkındalık yaratmak için hayata geçirilen kampanya kapsamında Mustafa Yurtbulmuş’un kat ettiği her mil için, 1 SMS atılarak toplamda 35.000 SMS gönderilmesi ve otizmli çocuklar için 350.000 TL’lik bir burs fonu oluşturulması hedefleniyor. Tohum Otizm Vakfı’na destek vermek isteyenler “BURS” yazıp 5290’a mesaj atarak bu anlamlı kampanyaya katılabilecek. Her SMS’den sağlanan 10 TL’lik katkı ise otizmli çocukların burs fonuna aktarılacak.
Tohum Otizm Vakfı, BoatShow’da açacağı stand ile hem Mustafa Yurtbulmuş’un yol hikâyelerini, kaç deniz mili yaptığını ve toplanan SMS miktarı paylaşacak hem de otizm konusunda bilgilendirme yapacak.
Yelken eğitmeni ve Sail&Sail Yelkencilik Okulu’nun kurucusu Mustafa Yurtbulmuş, teknesi Balıkçıl ile 3 okyanus, 30 ülke, 38 liman ve yüzlerce adayı dümen suyunda bırakarak ortalama 30.000 deniz mil, (55.000 km) seyir yapacak. Yurtbulmuş, “Bu uzun ve heyecanlı yolculuğumda yeni yerler, yeni insanlar ve yeni lezzetlerle tanışıyor mutluluğunu yaşıyorum. Maceramın otizmli çocuklara katkı sağlıyor olması kat ettiğim her milde beni daha çok heyecanlandırıyor. Boatshow’da yer alacak Tohum Otizm Vakfı’nın standından yolculuğumu takip edebilirsiniz. ” dedi.

Tohum Otizm Vakfı Genel Müdürü Betül Selcen Özer ise, “Bugün dünyada her 88 çocuktan birisi otizm riski ile doğuyor. Bu rakam her yıl artış eğilimi gösteriyor. Otizmin bilinen tek tedavisi ise, erken tanı ile yoğun ve sürekli eğitim. Ne kadar çok çocuğa burs imkanı sağlayabilirsek onların geleceği için bir umut olabiliriz. Mustafa Yurtbulmuş’un desteğiyle hayata geçirdiğimiz Eğitime Yelken Aç kampanyası ile daha çok çocuğumuza eğitim olanağı sağlayacak ve onların hayata yelken açmalarına yardımcı olacağız. Destek olmak isteyen herkesi BURS yazarak 5290’a SMS atmaya davet ediyorum. Tohum Otizm Vakfı’na yapacağınız bu anlamlı katkı çocuklarımızın umut ettiğimiz gelecekleri için çok önemli bir adım olacaktır. ” dedi.

TOHUM OTIZM VAKFı
Tohum Türkiye Otizm Erken Tanı ve Eğitim Vakfı, 2003 yılından beri faaliyetlerine devam eden, "Otizm Spektrum Bozukluğu” ve diğer “Yaygın Gelişim Bozukluğu" olan çocukların erken tanısının konulması, özel eğitimi ile topluma kazandırılmasına öncülük edilmesi ve bunun yurt çapında yaygınlaştırılması amacıyla kurulan, kar amacı gütmeyen ve kamu yararını gözeten bir sağlık ve eğitim vakfıdır.
Tohum Otizm Vakfı, otizmli çocukların fiziki bağımsızlıklarını ve hareketliliklerini eğitim yoluyla geliştirerek topluma tam katılımlarının desteklenmesi, anne-babalara ve eğitmenlere yönelik e-öğrenme portalı ile otizmli çocukların okul öncesi eğitime katılımlarının artırılması, kaynaştırma/bütünleştirmenin etkililiğini artırmak için politika ve uygulama önerileri, otizmli gençlerin üretkenliğinin artırılması ve işgücü piyasasına girişlerinin desteklenmesi, otizm aile seminerleri, teknoloji yoluyla otizmli çocukların öğrenme fırsatlarının artırılması gibi birçok projeyi hayata geçirmiştir.

yelken1.jpg

MUSTAFA YURTBULMUŞ KIMDIR?
Ankara`da kendi şirketinde yöneticilik yapmakta olan Mustafa Yurtbulmuş’un her geçen yıl artan deniz tutkusu Ankara yaşamını bırakmasına sebep oldu. Radikal bir kararla profesyonel iş yaşamına son verip, kendisini tamamen denize ve yelkene adadı. 2007 yazında ilk teknesini alan Yurtbulmuş, teknesiyle uzun seyirler yaptı. 14 metrelik Balıkçıl adlı teknesiyle girdiği hemen her yarışta, iki yıl üst üste Miyc Kış Trofesi birinciliği de dahil olmak üzere dereceler aldı. International Sailing School’un temsilciliğini yaptığı International Yachtmaster Training’den Master of Yacht ve Sailing Instructor belgelerini alıp ISS çatısı altında bir müddet eğitmenlik yaptı ve 2011 yılında “Sail&Sail” isimli kendi okulunu kurdu. Yelkene her yaşta başlanabileceğinin iyi bir örneği olan Mustafa Yurtbulmuş’un şu an 30.000 deniz mili kayıtlı olmak üzere hesabını yapamadığı kadar çok deniz mili ve yarışlar sonunda kazandığı birçok kupası var.
 

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA