19 Eylül 2024
  • İstanbul20°C
  • Ankara17°C
  • Antalya24°C

TİTREYENGÖL TURİSTLERİN DOLAŞMADA CAZİBE MERKEZİ OLDU

Titreyengöl, yerleşik yabancılar yerli ve yabancı turistlerin bisiklete binme, terekking (doğa yürüyüşe ) , Nordic Walking( İskandinav yürüyüşü), ata binme ve kuşların fotoğraflarını çekme de ornito( kuş turizmi) tutkunlarının merkezi oldu.

Titreyengöl turistlerin dolaşmada cazibe merkezi oldu

22 Aralık 2020 Salı 17:00

ABDURRAHMAN BÜYÜKKESKIN
SIDE-MANAVGAT/ANTALYA
- 300 bin yatak kapasitesi ile Türkiye'nin en büyük turizm destinasyonu Antalya Manavgat'ta 36 yıl önce ilk turizm destinasyonu olan Titreyengöl, yerleşik yabancılar yerli ve yabancı turistlerin bisiklete binme, terekking (doğa yürüyüşe ) , Nordic Walking( İskandinav yürüyüşü), ata binme ve kuşların fotoğraflarını çekme de ornito( kuş turizmi) tutkunlarının merkezi oldu.

tisoyab-baskani-huseyin-aydogan.jpg

Antalya Manavgat Titreyengöl- Sorgun Turizm Yatırımcıları Birliği (TİSOYAB) Başkanı Hüseyin Aydoğan , ''Titreyengöl eski Başbakanlardan Turgut Özal 'ın 1985'te turizme açmasıyla bugün 40 bin yatak kapasitesine sahip çok önemli destinasyonunu oldu. Bölgemiz Manavgat'ın turizme kazandırılan destinasyonu. Titreyengöl diğer göllerden ayıran en önemli özelliği tatlı ve tuzlu(deniz suyu) kasılmasına bağlı ''titremesi),Gölde 10'nun üzerinde balık türü bulunuyor. 200'ün üzerinde kuş türü bulunuyor. 10 yıl önce Akdeniz Üniversitesi Ekoloji Anabilim Dalı öğretim üyeleri, Titreyengöl de yaşayan kuş türlerine  halkalama çalışması yaptı. Titreyengöl ve Sorgun Çamlığı çok sayıda kuş ve hayvan türü ile bitki türünün yaşadığı özel bir yer. '' dedi.

titreyengol-.jpg
titreyengol--001.jpg 

Bölgeye turist yoğunluğunu Alman ve Avrupalı turistler oluşturduğunu vurgulayan Aydoğan, pandemi döneminde yerini Rus, Ukrayna ve Polonyalıların olduğunu kaydetti. Aydoğan şu bilgileri verdi:'' Titreyengöl, yerleşik yabancı, Avrupalı, Alman turistlerin ve son yıllarda ve pandemi de Rus ve Polonyalı turistlerin gözdesi bir destinasyon oldu. Geçmiş yıllarda gölde kano, Dragon, oryantiring(koşarak yön bulma yarışları yaparak cazibe merkezi olmasına zemin hazırladık. Bundada başarılı olduk. Bölgemiz kış döneminde yaşlı Almanları ağırlıyor. Yaşlı Almanlarda göl kenarında yürüyüş,Nordic Walking, bisiklete binme yapıyor. Son 3 yıl içinde de ornito turizmine bağlı gölde kuş fotoğraflamaya gelen turistlerdede önemli ölçüde artış oldu. Pandemi döneminde Alman konuklarımızı kaybettik.''

titreyengol--002.jpg
titreyengol--003.jpg

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA