20 Eylül 2024
  • İstanbul19°C
  • Ankara16°C
  • Antalya25°C

TİSOYAB: ORMAN ALANLARINDA PİKNİK YASAKLANMASI DOĞRU KARAR

Tarım ve Orman Bakanlığı koronavirüse karşı olarak mangal ve piknikleri ikinci bir duyuruya kadar yasakladı.

TİSOYAB: Orman alanlarında piknik yasaklanması doğru karar

22 Mart 2020 Pazar 13:00

ABDURRAHMAN BÜYÜKKESKİN
MANAVGAT/ANTALYA - Dünyayı etkisi altına alan koronavirüsü nedeniyle Türkiye'de alınan önlemlere piknik alanları da katıldı. Tarım ve Orman Bakanlığı koronavirüse karşı olarak mangal ve piknikleri ikinci bir duyuruya kadar yasakladı.
Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemir'li yaptığı açıklamada , ''Bakanlık bahçe, Milli Park , bakanlığa bağlı ormanlık ve mesire alanlarında mangal yakılmasını ve piknik yapılmayacaktır.'' dedi.

piknik-yasaklanmasi.jpgTurizmciler Antalya'nın Manavgat ilçesine bağlı dünyanın sayılı kumul ormanı olan Sorgun çamlığının korunmasında bakanlığın kararını yerinde ve doğru olarak gördüklerini bildirdi,. Manavgat Titreyengöl-Sorgun Turizm Yatırımcıları Birliği(TİSOYAB) Başkanı Hüseyin Aydoğan, yaptığı açıklamada, bakanlığın ormanlık alanlarda ve mesireliklerde piknik yapılmasını yerinde ve doğru bir karar olarak gördüklerini söyledi.
piknik-yasaklanmasi-001.jpgAydoğan, '' Dünyayı etkisi altına alan Covid -19 pandemisine karşı alınan önlemler kapsamında mesafe kuralı uygulamada ve ormanların orman yangınlarında korunmasında piknik yapılmasının yasaklanmasının yerinde ve doğru bir karar olarak görüyoruz. Ormanlık alanlarda yapılan mangal keyfi ve piknikte virüse karşı önlem almada mesafe kuralına uymak çok zor. Ayrıca Sorgun çamlığı dünyanın nadir kumul ormanı çok sayıda kuş ve canlı türü yaşıyor. '' diye konuştu.

piknik-yasaklanmasi-002.jpg
piknik-yasaklanmasi-003.jpg

Etiketler: ,
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA