23 Ekim 2024
  • İstanbul15°C
  • Ankara9°C
  • Antalya17°C

TİBUK'TAN İNGİLTERE'DE İSYAN İLANI

KKTC'nin izolasyon nedeniyle turizmden hak ettiği payı alamaması üzerine Net Holding'in Yönetim Kurulu Başkanı Besim Tibuk İngiltere'de isyan ilanı verdi.

Tibuk'tan İngiltere'de isyan ilanı

12 Şubat 2008 Salı 12:00

LEFKOŞE- KKTC'nin turizmden hak ettiği payı alamaması Net Holding Yönetim Kurulu Başkanı Besim Tibuk'u da isyan ettirdi.

KKTC'nin izolasyon nedeniyle turizmden hak ettiği payı alamaması bu ülkede yatırımları olan Net Holding'in Yönetim Kurulu Başkanı Besim Tibuk'u da isyan ettirdi.

Tibuk, önceki hafta cumartesi günü Independent gazetesine ilan vererek bu isyanını İngiliz kamuoyunun gündemine getirdi.

Merit Otelleri adına verilen ve İngiltere'de başka hiçbir gazetenin kabul etmediği bu ilanda “Kuzey Kıbrıs halkı 34 yıldır açık cezaevinde yaşıyor. Sizce şartlı tahliyeyi artık hak etmediler mi?” diye soruluyor.

İzolasyona rağmen KKTC'ye yatırımı sürdürmekte kararlı olan Besim Tibuk, Girne'deki Merit Crystal Cove otelinin yanına 500 yataklı bir otel daha inşa etmeyi planlıyor.

150 milyon dolara mal olması ve beş yılda tamamlanması öngörülen tesisin ismi “Maramonte” olarak belirlenmiş.

Her odası süit şeklinde tasarlanan bu komplekste bir de alışveriş merkezi yer alacak.

Net Holding, Gazimagusa yakınlarındaki Cyprus Garden Tatil Köyü'nü ise İsraillilere satacak.

İsrailliler buraya marina ve yeni bir otel inşa edecek.

İzolasyona rağmen KKTC'ye güvendiklerini dile getiren Tibuk “Kıbrıs'taki oteller çoğunlukla yüzde 30 dolulukla çalışıyor. Bizim doluluk oranımız ise yüzde 50. Önümüzdeki beş yıllık süreçte de önemli yatırımlar yapacağız,” şeklinde konuşuyor.

 

SON DAKİKA