06 Ekim 2024
  • İstanbul21°C
  • Ankara10°C
  • Antalya21°C

THY, UÇUŞ EKİPLERİNİN YATI HARCIRAHLARINI KALDIRDI

THY Kabin Hizmetleri Başkanlığı ve Uçuş İşletme Başkanlığı tarafından yapılan ortak duyuruyla personele tebliğ edilen karar, "Covid-19 tedbirleri süresince yatı oteli kısıtlamaları" başlığıyla yayınlandı.

THY, uçuş ekiplerinin yatı harcırahlarını kaldırdı

19 Temmuz 2020 Pazar 19:00

İSTANBUL-Türk Hava Yolları, yeni koronavirüs (Covid-19) tedbirleri kapsamında uçuş ekiplerine yönelik flaş bir karar aldı. Personelin yatı harcırahları kaldırıldı.

THY Kabin Hizmetleri Başkanlığı ve Uçuş İşletme Başkanlığı tarafından yapılan ortak duyuruyla personele tebliğ edilen karar, "Covid-19 tedbirleri süresince yatı oteli kısıtlamaları" başlığıyla yayınlandı.

Uçuş ekiplerinin yatı süresince otelden kesinlikle çıkmamaları gerektiği ve bu kurala uygun hareket edilmemesi durumunda ciddi yaptırımlar uygulanacağı ifade edildi. 

thy-personel-002.jpgPersonelin yatı süresince yiyecek-içecek hizmetlerinin oda servisi aracılığıyla karşılanacağı ve bu nedenle harcırahların kaldırıldığı belirtildi.

İşte uçuş ekiplerine tebliğ edilen o kural metni:

"Uçuş ve Kabin Ekiplerimiz,

COVID-19 salgınına yönelik alınan tedbirler kapsamında bazı ülkelerin Sivil Havacılık Otoriteleri tarafindan alınan kararlar doğrultusunda, yatı görevi uygulayacak ekip üyelerinin yatı süresince otel odasından kesinlikle dışarı çıkmamaları gerekmektedir. Bu kurala uygun hareket edilmemesi durumunda ciddi yaptırımlar uygulanmaktadır.

Bu kapsamda yatı görevi uygulanacak ve odalarından çıkmayacak ekip üyeleri için üç öğün yemek hizmeti oda servisi olarak verilecek olup, yatı harcırahları ilgili hizmet alım süresince ödenmeyecektir.

Bu tür kısıtlama ve tedbirlerin uygulanacağı istasyonla ilgili bilgilendirmeler NOTAM paketi, HAT Bilgi Formu ya da İstasyon Bilgi Sistemi (IBS) içerisinde yer almaktadır.

Bilgi edinmeniz ve gereği hususunu rica eder, emniyetli uçuşlar dileriz."

Etiketler: ,
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA