10 Ekim 2024
  • İstanbul21°C
  • Ankara18°C
  • Antalya22°C

THY, İSVEÇLİ TURİZMCİLERİ AĞIRLADI

THY Harbiye Satış Müdürlüğü, uçtuğu destinasyonlarda satış gücünü artırmak için İsveçli ve Türk turizmcileri İstanbul’da buluşturdu.

THY, İsveçli turizmcileri ağırladı

11 Nisan 2014 Cuma 11:00

ÖZKAN ALTINTAŞ-TÜRKİYE TURİZM
İSTANBUL-
Dünyanın en bilinmeyen noktalarına uçarak rekorlar kıran Türk Hava Yolları’nın Harbiye Satış Müdürlüğü, dünyadaki bölge müdürleri ile birlikte THY’nin satış gücünü artırmak için çeşitli ülkelerin turizmcileri ile toplantılar yapıyor. İskandinav ülkelerinde uçuş yaptığı destinasyonlara yönelik pazarlama faaliyetlerini artıran Türk Hava Yolları’nın Harbiye Satış Müdürlüğü ile THY Stockholm Müdürlüğü işbirliğinde İstanbul İsveç Başkonsolosluğu’nda düzenlenen workshop’ta İsveçli turizmcilerle Türk turizmciler buluştu.

isvec-tanitim2.jpg

isvec-gayret1.jpg
THY satış ekibi Türk acentelerle ilgilendi

isvec-thy3.jpg
THY'nin Harbiye Satış Müdürlüğü ve Stockholm ekibi evsahipliği yaptı

İsveç Başkonsolosluğu’nun yaptığı ikram sırasında Türk ve İsveçli turizmciler görüşme imkânı buldular. Daha sonra ise konuk turizmciler barkovizyon eşliğinde çalışmalarını ve tesislerini tanıttılar.

isvec-bt1.jpg
Ayaküstü sohbetlerle işbirlikleri kuruldu

isvec-bt-2.jpg
Toplantı boyunca karşılıklı görüşmeler yapıldı

isvec-bt-4.jpg

isvec-ceki.jpg

isvec-travel.jpg

Toplantı salonlarda düzenlenen sıcak ortamda B2B şeklinde sürdü. Daha sonra yapılan çelişlerde ise toplantıya katılanlara İsveç'te bulunan tesislerde konaklama ve gezileri içeren çeşitli armağanlar dağıtıldı.

isvec-cekilis-13.20140411184501.jpg

isvec-cekilis-14.jpg
Özkan Altıntaş'a İsveç'in yeni parlayan yıldızı Kuzey Işıkları'nın seyredildiği, köpeklerin çektiği kızakları bulunan Laponya'da Ice Hotel ile bilinen Kiruna'da hafta sonu tatili çıktı.

kiruna-aurora3.jpg
Kuzey ışıklarının en iyi izlendiği yer: Kiruna

thy-isvec-kiruna3.20140411192130.jpg
Kiruna'yı tanıttılar

kiruna-haskys.jpg
Husky köpeklerinin çektiği kızakla beyazlıklar üzerinde gezindi

buz-oteli-2.jpg
Buz Otel'in girişi

buz-oteli-3.jpg

isvec-ian.jpg


isvec-cekilis-halil.jpg
Halil Tuncer'e Stıockholm'de adalar arası tekne gezisi çıktı. Geminin kaptanı  Jan Österman "Tekneyi yiyecek dolduracağım. Bitirmeden inmek yok" dedi.

sweedish-lapland1.jpg
Buzlu denizde yüzme keyfi


isvec-cekilis-bilgehan.jpg
BiletBank'ın Türkiye ve Yurtdışı Acenteler Müdürü Bilgehan Sesışık'a İsveç'te buzlu sulara girilen Stockholm gezisi çıktı

tree-hotel.jpg
Ağaçların üzerinde otel odası


isvec-cekilis-travel1.jpg
Travel Ser-Vis'ten Nilgün Solak Köseoğlu'na Laponya'da ağaçların üzerinde Karadaniz usulü kurulu otelde konaklama çikti.

isvec-thy2.jpg
THY Stockholm Müdürü Bilal Tezcan, İsveç İstanbul Başkonsolosluğ Ticaret Müşavirliğinden Sidal Güneş, Bayan Duran, THY Harbiye Satış Müdürlüğü'nden Gayret Yüksel

İSVEÇ TÜRKLERE VİZE VERMEYİ KOLAYLAŞTIRDI
Toplantının ilk bölümünde İsveç Başkonsolosluğu Ticaret Müşavirliğinden bir görevli Türkiye ile İsveç arasındaki vize konusunda açıklamalarda bulundu.

isvec-ticari.jpg

İsveçli turizmcilerin sorularını yanıtlayan görevli, Türkiye’den İsveç’e turizm amaçlı gelenlere vize konusunda kolaylıklar gösterdiklerini belirterek “Türkiye’nin turizmdeki gelişmesi ve THY’nin dünyanın önemli noktalarına sefer yapması Avrupa ülkelerin vize konusunda daha ılımlı davranmasına yol açtı. İsveç’te yaşayan çok sayıda Türk’ün varlığı ve İsveç ekonomisine faydaları biliniyor. Bu nedenlerle Türkiye’den turizm amaçlı ve iş amaçlı gelenlere daha uzun vize veriyoruz” şeklinde konuştu.

isvec-thy1.jpg

THY EKİBİ TAM KADRO EV SAHİPLİĞİ YAPTI

İsveç Başkonsolosluğu Ticaret Müşavirliğinden Bayan Duran ve Sidal Güneş konuklara ev sahipliği yaptı.
Tanıtıma THY Harbiye Satış Müdürlüğü Pazarlama Şefi Kamil Engin Karaman, Pazarlama Uzmanları Gayret Yüksel, Mehmet Fatih Kibiroğlu, Yasemin Bölgen, Eren Şenalp, Fatih Akgündüz katıldı.
THY Stockholm Müdürü Bilal Tezcan, Stockholm Pazarlama Müdürü Gisle Nair Dueland, Pazarlama Uzmanları Tolga Duran ve Rosita Fugner Göteborg Pazarlama Şefi Gökhan Çetin konuk turizmcilere eşlik etti.
THY Stockholm Müdürü Bilal Tezcan, THY’nin 1987’de İsveç’te Stockholm’e başladığı tarifeli seferleri her yıl artırarak geliştirdiğini belirterek “Halen THY, günde 3 sefer Stockholm’e ve günde 2 kez Göteborg’a uçuyor. Uçaklarımız yıl boyu dolu uçuyor. Ayrıca İstanbul’un Avrupa ile Uzakdoğu, Afrika ile Güney ve Kuzey Amerika’yı bağlayan önemli bir hub olması ve yeni yapılacak olan havalimanı projesi yolcu sayısını artırdı” dedi.

isvec-cekilis-1.jpg

İSVEÇLİ TURİZMCİLER MEMNUN KALDILAR

İsveç’ten workshop’a katılan turizmciler ise şöyle:
Felicia Beaton (Radissson Blu Stockholm), Victoria Lakomova (Clarion Sign Stockholm), Ellinor Stigson (World Hotels / Sweden), Anettte Karlsson (Haman Group, DMC), Madelaine Pattersson (Go Nordic, DMC), Jan Österman (Jarvsö&Archipelago), Josefin Haraldsson (Stockholm Visitors Bureau), Göran Widen (Brandögrupp-Lulea Region), Carina Stenberg (Swedish Lapland, DMC- Lulea Region) Graeme Richardson (Swedish Lapland Tourism), Monica Lind ( Camp Ripen / Ice Hotel / Abiska-Kiruna Region), Merja Bergwall (Lapland Resorts - Kiruna Region), Graziella Pica (World Hotel / Milano), Stephanie Hannemann (Viking Line-Hamburg), Sara Malmquist (Alphus), Christina Bjernudd (Swedavia), Helena Marten (Swedavia), Ann-Christin Viklund (Lulea Airport Director),

01-choise-hotel-isvec.jpg
Ellinor Stigson (World Hotels / Sweden), Graziella Pica (World Hotel / Milano)

02-haman-isvec.jpg
Anettte Karlsson (Haman Group, DMC)

annette-isvec.20140411192717.jpg
Josefin Haraldsson (Stockholm Visitors Bureau)

04-richard-isvec.jpg
Graeme Richardson (Swedish Lapland Tourism)

06a-buz-uzeri-kamp.jpg
Buz üzerinde kamp yaparak Kuzey Işıklarını izlemek

06-isvec-8-oda.jpg
Göran Widen (Brandögrupp-Lulea Region

08-isvec--nordic.jpg
 Madelaine Pattersson (Go Nordic, DMC)

10-jarvso-isvec.jpg
Sara Malmquist (Alphus)

11-radisson-stockholm.jpg
Felicia Beaton (Radissson Blu Stockholm)

 

stockholm-1.jpg

Stockholm Şehir Rehberi

Su üzerindeki kent (the city on the water) olarak adlandırılan Stockholm, İsveç'in başkentidir. İsveç'in batı kıyısında, Malaren Gölü'nün Baltık Denizi'ne döküldüğü yerde yer alan başkent, 14 ada üzerinde kuruludur. Kent sınırları içerisinde yer alan toprakların %40'ı park ve yeşil alanlardan oluşmaktadır. Kuzey'in Venedik'i, dünyanın tabiat güzellikleriyle ön plana çıkan en harika başkentlerinden biridir. Adacıklar, kayalar ve 24.000 adadan meydana gelen Stockholm takımadaları, dünyadaki benzerlerinden daha güzeldir. Kentte ağır sanayinin olmayışı, Stockholm’ün tabii güzelliklerinin korunmasında önemli bir rol oynamıştır. Ülkenin nüfusu en yüksek kenti Stockholm, aynı zamanda İsveç'in politika, finans ve ekonomi merkezidir. Enformasyon teknolojisi, araştırma ve sağlık sektörlerine dayanan bir ekonomiye sahip Stockholm, Avrupa'nın en önemli ekonomi merkezlerindendir.

stockholm-2.jpg

GEZİLEBİLECEK YERLER

Stockholm, Ortaçağ'dan kalma Gamla Stan yerleşim yeri, tarihi ve kültürel eserleri, sayısız müzeleri, yeşil ve su alanları, adaları, takımadaları, su kanalları, parkları ve müthiş kent manzarasıyla tam bir turistik kettir. Kentin sizleri hayretler içinde bırakacak yönleri suyla kaplı alanları ve özgün semtleridir.
Stadsholmen Adası'nda bulunan Gamla Stan, kentin en eski bölümüdür. Burada, kentin benzersiz mimarilerini ve yapılarını bulacaksınız. Belediye Binası, dünyadaki en mükemmel yapılardandır. Bu yegane yapı, sanat hazineleri ve şölenleriyle bilinir.
Gamla Stan'da yer alan Kungliga Slottet, dünyanın en büyük kraliyet kalesidir. 608 odayı bünyesinde barındıran bu kalenin yapımı 1750'lerde tamamlanmıştır.
Kentin kalbinde yer alan Sergel's Meydanı, ünlü bir halk parkıdır. 37 metre yüksekliğindeki camdan sütunu, beş gökdelen ve güneydeki Kulturhuset kültür merkezi, olağanüstüdür.
Globen'de yer alan Globe Arena, dünyanın küre biçimindeki en büyük yapısıdır. Bu spor ve kültür arenası, 16.000 kişilik bir kapasiteye sahiptir.

Stockholm'de yüzden fazla müze bulunur. Ulusal Müzesi tablolar, el sanatları, çizimler, grafikler ve heykellerden oluşan çok zengin bir koleksiyona sahiptir. İsveç Doğa Tarihi Müzesi, doğa ve kentin tabii çevresiyle ilgili her şeyi öğrenmek için mükemmel bir yerdir. Vasa Müzesi, bir savaş gemisine ev sahipliği yapar.
Djurgarden Adası'nda yer alan Grona Lund, Stockholm'un en ünlü cazibelerindendir. Bu eğlence parkı, Baltık Denizi üzerinde parıldayan muhteşem unsurlardan oluşan bir donanıma sahiptir. Bergianska Botank Bahçeleri, dünyanın tüm mevsimsel bölgelerinden bitki türlerinin bulunduğu bir parktır.

stockholm-3.jpg

KÜLTÜR VE EĞLENCE

Stockholm, canlı, eklektik ve değişken bir kültürel zenginliğe sahiptir. İskandinavya'nın kültür başkenti olarak takdir toplayan Stockholm, 1998 yılında Avrupa'nın Kültür Başkenti olarak adlandırılmıştır. Kentte bulunan 70'in üzerinde müze, 57 tiyatro, iki dans tiyatrosu, 96 sinema tiyatrosu, çok sayıda konser salonu, Kraliyet Operası ve Balesi, 129 sanat galerisi, Stockholm'un kültürel birikimini anlatmak açısından önemli ipuçlarıdır. Kentin İsveç dizayn stili ile süslenmiş yeraltı metrosu, dünyanın en uzun sanat galerisi olarak değerlendirilir.
Sergelstorg'da yer alan Kulturhuset, kentin sanat, tiyatro, dans, müzik, fotoğrafçılık, moda ve multimedya (çoklu ortam) merkezidir. Bu kültür merkezi, İsveç'in modernleşmesinin en önemli sembolüdür. Burada üç sanat galerisi, üç kütüphane ve çok sayıda tiyatronun varlığına rastlayacaksınız.
Sergels torg'da yer alan Stadsteatern (Kent Tiyatrosu), 7 tiyatroyu bir çatı altında toplamıştır. Bu tiyatrolar şunlardır: Klara, Lilla, Kafé Klara, Unga Klara, Långa Näsan (kukla tiyatrosu), Parkteatern ve Ung Scen.
Dansens Hus, Kraliyet İsveç Balesi ve Moderna Dansteatern, kentin üç görülmeye değer dans merkezidir. Konserthuset, İsveç Kraliyet Filarmonik Orkestrası'na ev sahipliği yapar. Drottningholm Sarayı Tiyatrosu, yaz opera ve bale performanslarına ev sahipliği yapar.
Stockholm'un kültürel varlığından söz ederken, en ünlü İsveç icatçılarından Alfred Nobel'den bahsetmeden geçmek mümkün değil. Dinamitin mucidi olarak tarihe geçen Nobel, dünyanın en önemli ödüllerinden biri olarak kabul gören Nobel Ödülü Yarışması'nın kurucusudur.
Stockholm, yıl boyunca çok sayıda kültürel etkinliğin ve festivalin düzenlendiği bir kenttir.
Yaz Müzik Festivali (Mayıs-Ağustos), Stockholm Uluslararası Film Festivali (Kasım), Stockholm'dan Bir Tat (Smaka pa Stockholm; Haziran), Stockholm Caz Festivali (Temmuz) ve kentin farklı yerlerinde düzenlenen konserler başlıca kültürel etkinliklerdendir.

YEME İÇME
Stockholm, dünyanın diğer önemli başkentlerindeki kadar çeşitli ve zengin bir mutfak kültürüyle ortaya çıkar. Son yıllarda, kent mutfağı çok önemli gelişmeler kaydetmiştir. Arzuladığınız her şeyi Stockholm mutfağında bulabilirsiniz.
Ekmek ve tereyağı, soğuk aperatifler, küçük sıcak yiyecekler, balık tatları ve taze ürünler, kent mutfağının başlıca parçalarıdır.
Stockholm serin bir iklime sahip olduğundan, kent mutfağının taze malzemeleri kendine özgü bir tada ve özelliğe sahiptir. Finnerodja'nın çileği, Norrland'in patatesi, ahududu ve somon kendilerine has bir tada sahiptir. Kente özgü dereotunu tatmayı unutmamalısınız.
Stockholm'de yemek rüya gibi bir şeydir. Özellikle, Baltık Denizi'nin muhteşem manzarasının eşlik ettiği kentin takımadalarında kent mutfağından lezzetleri tatmak sizin için olmazsa olmazların başında gelir.

ALIŞVERİŞ
Stockholm, alışveriş severleri bekleyen bir cennettir. Alışveriş merkezleri, mağazalar, fabrika satış mağazaları, özel dükkanlar ve kapalı çarşılar; moda, tasarım, yerel el sanatları ve hediyelik eşyalar, antikalar, uluslararası yiyecekler sunan mekanlardır. Bütün bu yerler birbirine yürüme mesafesi uzaklığındadır.
Yayalara ayrılan Drottninggatan alışveriş caddesinde bulunan Ahlens City, kentin en önemli mağazasıdır. Alışveriş adına düşündüğünüz her şeyi burada bulabileceksiniz.
Hamngatan'da yer alan Gallerian, kentin mükemmel alışveriş komplekslerindendir.
Vasastaden ve Södermalm, antikaların, giysilerin ve müzik ürünlerinin satıldığı başlıca semtlerdir. Södermalm'da birçok sanat galerisi bulunur.
Söderhallarna, Hötorgshallen ve Östermalms Saluhall, kentin en önemli pazarlarındandır.
İsveç cam ürünleri oldukça ünlüdür. Kaliteli züccaciye ürünlerinden benzersiz tasarım ve sanat şaheserlerine kadar çok sayıda cam ürününün ihtişamı sizleri büyüleyecekir.
 

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA