20 Eylül 2024
  • İstanbul18°C
  • Ankara15°C
  • Antalya22°C

THTC: TÜRKİYE'DE SAĞLIK TURİZMİ HİZMETİ KESİNTİSİZ SÜRÜYOR

THTC Yönetimi, korona virüsü salgını üzerine Türk halkının el, yüz yıkama ve yıkanmada ‘ temizlik anlayışına sahip’ olduğunu belirterek yabancı hastaların tedavilerini aksatmamas gerektiğini bildirdi.

THTC: Türkiye'de sağlık turizmi hizmeti kesintisiz sürüyor

13 Mart 2020 Cuma 09:00

İSTANBUL - Sağlik Turizmini Geliştirme Konseyi Derneği-THTC Kurucu Başkanı Emin Çakmak, Başkan Köksal Holoğlu ve Genel Sekreter Cihan Genco Çetinkanat korona virüsü salgını üzerine yaptıkları ortak açıklamada “Türkiye’de sağlık turizmi hizmeti kesinhtisiz olarak devam ediyor” dediler.
Açıklamada Türk halkının el, yüz yıkama ve yıkanmada ‘ geleneksel temizlik anlayışına sahip’ olduğu belirtilerek ‘Uluslar arası hastaların tedavilerini aksatmamaları ve sağlıklarına kavuşmaları açısından bu noktaları göz önünde bulundurmaları önemlidir” denildi.

that.jpgTHTC’NIN AÇıKLAMASı ŞÖYLE:
Dünya Sağlık Örgütü’nün küresel salgın olarak nitelendirdiği, dünyayı etkisi altına alan Korona virüs salgını dolayısıyla uluslar arası hastalarımızın Türkiye’de tedavi olmaları konusunda bir çekince yaşamamaları konusunda Sağlık Turizmini Geliştirme Konseyi Derneği olarak üye kuruluşlarımızla uluslar arası hastalarımıza tedavilerimizin devam ettiğini belirtmek isteriz.
 

Sağlık Turizmini Geliştirme Konseyi Derneği (THTC )’ne üye sağlık kuruluşları uluslar arası hastalarla ilgili olarak çalışmalarını ve iletişimini sürdürmekte, ülkemize girişi uygun olan uluslar arası hastalarına sağlık hizmeti vermeye devam etmektedir.
 

Korona virüs’ün dünyada ilk duyulmasından bu yana TC. Sağlık Bakanlığı gerekli önlemleri almış, Korona virüs ile ilgili mücadeleyi etkin yapmıştır ve yapmaktadır.
 

Ülkemize uluslar arası girişler kontrollü yapılmaktadır. Vaka sayısı en düşük düzeydedir. Gerekli tedbirler alınmaya devam etmektedir.

Türk Havayollarımız hijyene üst düzeyde dikkat etmekte, her seyahat sonrası uçaklar dezenfekte edilmektedir.
 

Sağlık kuruluşlarımız tüm personelleri ile geçmişten bu yana hijyen kurallarına dikkat etmekte, uluslar arası kurallara uygun dezenfekte işlemi yapmakta, hijyene daha üst seviyede dikkat edilmektedir.
 

Türkiye temizlik, hijyen ve el yıkama alışkanlığı en yüksek olan ülkelerden biridir. Türk halkı dünyadaki salgının ilk gününden bu yana bilgilendirilmekte ve bütün kurumlarıyla birlikte hijyen açısından maksimum dikkat düzeyindedir. Sağlık turizmi hizmet zinciri bu dikkate dahildir.
 

Uluslar arası hastalarımızın tedavilerini aksatmamaları ve sağlıklarına kavuşmaları açısından bu noktaları göz önünde bulundurmaları önemlidir.

Saygılarımızla,

Emin ÇAKMAK- Kurucu Başkan​​
​​Dr. Köksal HOLOĞLU​ - İcra Kurulu Başkanı
Dr.Cihan Genco ÇETİNKANAT - Genel Sekreter

​​

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA