20 Eylül 2024
  • İstanbul19°C
  • Ankara16°C
  • Antalya25°C

TERSANE İSTANBUL’A ACCOR GRUBU’NUN OTELLERİ GELİYOR

Tersane İstanbul projesinde yer alacak markalar belli olmaya başladı. Dev projede de Rixos ve stratejik ortağı Accor Grubu’nun otelleri de yer alacak.

Tersane İstanbul’a Accor Grubu’nun otelleri geliyor

09 Mayıs 2019 Perşembe 09:00

İSTANBUL- Geçtiğimiz Şubat ayında temelleri atılan Tersane İstanbul projesinde yer alacak markalar belli olmaya başladı. Dev projede de Rixos ve stratejik ortağı Accor Grubu’nun otelleri de yer alacak. Haliç kıyılarındaki 600 yıllık Tersane-i Amire’yi dünyanın en önemli kültür ve turizm merkezlerinden birine dönüştürecek Tersane İstanbul projesinde 3 tane 5 yıldızlı otel açılacak. Tersane İstanbul’da açılacak otel markaları belli olmaya başladı. Bunlardan biri de Rixos ve Accor Grubu geliyor.

tersane-istanbul-.jpg

TERSANE İSTANBUL’A ACCOR OTELLERI GELIYOR

Hürriyet’ten Jale Özgentürk’ün haberine göre; İstanbul Bienal’inin bu yıl Eylül ayında Haliç’te yapılacak. Haliç projesinin master planını çizen mimar Murat Tabanlıoğlu, bölgede yıkıp yeniden yapmayı değil var olan binaları restore etmeyi seçtiklerini söylüyor. Türkiye’nin ilk müzelerinden Sadberg Hanım Müzesi’nin bu bölgeye taşınacağını da hatırlatan Tabanlıoğlu, şu bilgileri verdi: “Rixos 700 yataklı bir otel açıyor. Rixos’un stratejik ortağı Accor Grubu’nun otelleri de gelecek. Rixos’ta farklı bir model yapılacak, her odası farklı olacak. Temamız deniz. Haliç’e açılan hamam evi var. Bölgeyi berber gibi esnafıyla, gelenekleri yansıtan ve yaşayan bir turizm bölgesi yapmak istiyoruz.”

3 ÖNEMLI MÜZE INŞA EDILECEK
238 bin metrekarelik alanda Yap İşlet Devret(YİP) modeliyle projenin hayata geçirilecek proje kapsamında 2 adet 70 yat bağlama kapasiteli yat limanı ve 5 yıldızlı 3 otel inşa edilecek. Ayrıca proje kapsamında 3 önemli müze inşa edilecek. Tersane İstanbul Projesi’nin 60 bin kişiye istihdam sağlaması hedefleniyor.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA