24 Aralık 2024
  • İstanbul11°C
  • Ankara8°C
  • Antalya16°C

TATİLE GELEN TURİST, TÜRKİYE’DE ‘EV’LENİYOR!

Gayrimenkul Pazarlama Uzmanı Dr. Ali Gökçiler: Antalya, Bodrum, Çeşme gibi turizm destinasyonlarının yanı sıra İstanbul ve İzmir’i gören turistler, hem yatırım hem de yaşamak için bu kentlerde ev almaya başladı.

Tatile gelen turist, Türkiye’de ‘ev’leniyor!

18 Mart 2021 Perşembe 09:00

ANTALYA- Antalya, Bodrum, Çeşme gibi turizm destinasyonlarının yanı sıra İstanbul ve İzmir’i gören turistler, hem yatırım hem de yaşamak için bu kentlerde ev almaya başladı. Gayrimenkul Pazarlama Uzmanı Dr. Ali Gökçiler, turizm sezonunun başlamasıyla birlikte talebin artacağını dile getirdi.

Turizm sektörü yeni normal dönem için hazırlıklarını tamamlarken, dolarda yaşanan rekabetçi kur politikası, tatile gelen turistlerin ilgisini çekti. Antalya, Bodrum, Çeşme gibi turizm destinasyonlarının yanı sıra İstanbul ve İzmir’i gören turistler, hem yatırım hem de yaşamak için bu kentlerde ev almaya başladı.

tatile-gelen-turist,.jpgTüm dünyayı etkisine alan COVID-19’un yaraları tüm sektörlerde sarılmaya başlanıyor. Bu dönemi Post-Pandemi dönemi olarak değerlendiren Gayrimenkul Pazarlama Uzmanı Dr. Ali Gökçiler, “Biz pandemide bile Türkiye’nin ne kadar güçlü bir ülke olduğunu, dünyanın dört bir yanından ülkemizi yaşamak için tercih eden ülke insanlarıyla gördük. Şimdi turizm sezonu açılıyor. Ülkemize gelen turistlerin çok büyük bir kısmının ülkemizde yaşamak istediğini görüyoruz” dedi.

Türkiye’nin pandemi sürecinde sağlık altyapısının bu satışları etkilediğini anlatan Gökçiler, “Modern sağlık sistemi, yabancının ilgisini çeken en önemli unsur oldu. Türkiye’de dolarda rekabetçi kur politikasının da etkisiyle, ülkemizde gayrimenkul fiyatları daha cazip bir noktaya geldi. Bunlara bir de Türkiye’nin doğal güzelliği ve konut projelerindeki tasarım ustalığı eklenince ilgi dikkat çekici hale geldi. Satış ofislerimize gelen taleplerden de görüyoruz. İstatistikler de bunu söylüyor. Sağlık turizmi, resort turizmi direkt gayrimenkul sektörünü etkiliyor. Bu yıldan umudumuz yüksek” diye konuştu.

tatile-gelen-turist,-004.jpg

Ruslar ve Almanların başı çektiğini belirten Gökçiler, “Ruslar yüzde 76,5, Almanların ise yüzde 64’ü tatil amaçlı gelmek için ülkemizden yatırım yapıyor. Ortalama gayrimenkul yatırımına ayırdıkları bütçe ise ortalama 1 milyon TL’den başlıyor. Burada yaşadıkları süre içerisinde de ekonomiye sağladıkları katkıyla da ciddi bir döviz getirisi sağlıyorlar” dedi.

“Turizm hacmi gayrimenkul sektörünü direkt etkiliyor”

Turizmcilerin ve gayrimenkul üreticilerinin ortak pazarının yurtdışı olduğunu kaydeden Gökçiler, “Yurtdışına Türkiye tanıtımı iki sektörün de ortak pazarı. Turizmde ülkemize daha çok döviz getirecek kitleler hedeflenirken, gayrimenkulde de alım gücü daha yüksek kitleler hedefleniyor. Aslında ortak paydamız bu. Pandemide toplumsal olarak yaşanan kapanma psikolojisinin, bu yaz turizm patlamasına dönüşeceğini öngörüyoruz. Bu da yine yaşama, ülkemize taşınma, burada çalışma, üretme hacmini de direkt olarak etkileyecek” dedi.

tatile-gelen-turist,-002.jpgBrezilya hariç BRIC ülkeleri burada

Pandemi döneminde daralan ekonominin sonucunda satışa çıkarılan otel yatırımlarına da ciddi yabancı alıcı talebi olduğunu vurgulayan Gökçiler, “Önümüzdeki dönemde göreceğiz ki, ciddi ekonomik yatırımlar, yatırım şirketleri ve fonlar bu dönemi fırsata çevirerek ülkemize gelecekler” diye konuştu. Bu dönemde Türkiye’yi yabancı yatırımcıların markaj altına aldığını kaydeden Gökçiler, “Özellikle Çin ve Hindistan’ın başını çektiği Asya ülkeleri, Körfez Bölgesi ve Rusların önderliğindeki Doğu Bloku coğrafyası, büyük yatırım arayışları içerisinde. BRIC ülkelerinden Brezilya dışında gelişen ekonominin lokomotif ülkeleri ciddi bir arayış içinde. Özellikle turizm tesisi satın almak için kolları sıvadılar. Fırsatları değerlendirmek istiyorlar” dedi.

Etiketler: , ,
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA