20 Eylül 2024
  • İstanbul19°C
  • Ankara16°C
  • Antalya25°C

TATİLCİ, ARABALARIN VE TELEFONLARIN YASAK OLDUĞU KAÇAMAKLAR ARIYOR

.Seyahat haberlerinde akıl almaz olaylar yaşanıyor. Kuzey Amerika'daki uçuşlarda vücut sıvıları patlıyor, Ama dünyada "Hiç bitmeyen yolculuktan" ve Avrupa'nın turist kalabalığından kaçabileceğiniz sessiz kaçamaklar var.

Tatilci, arabaların ve telefonların yasak olduğu kaçamaklar arıyor

15 Eylül 2023 Cuma 13:00

İSTANBUL- Tatilci, arabaların ve telefonların yasak olduğu kaçamaklar arıyor. Yunanistan'ın Hydra adası ve Türkiye'de el değmemiş bir Türk yarımadası olan Datça sessizlik zarayanların tercihi oluyor.
Seyahat haberlerinde akıl almaz olaylar yaşanıyor.  Kuzey Amerika'daki uçuşlarda vücut sıvıları patlıyor,  Ama dünyada "Hiç bitmeyen yolculuktan" ve Avrupa'nın turist kalabalığından kaçabileceğiniz sessiz kaçamaklar var.
Yunanistan, turist darboğazları ve "hoş olmayan koşullar" nedeniyle Akropolis'e günlük ziyaretçileri sınırlamaya başlarken, gelecek yıl Venedik, günübirlik gelenlere giriş ücreti uygulayan dünyadaki ilk şehir olacak.
Avrupa'nın aşırı kalabalık engellemeleri bu kadar.

telefon-yasak.jpgHer şeyden, gerçekten uzaklaşmak için birkaç önerimiz var.

hydra,-datca.jpg

Birincisi, arabaların yasak olduğu ve küçük yerel nüfusun katır, eşek ve küçük atlarla dolaştığı Yunanistan'ın Hydra adası var.

hydra,-datca-001.jpg

Akdeniz'in bu hareketli köşesinde, turistik kasabaların karmaşasından dünyalar kadar uzakta hissettiren, doğal engebeli manzaraya sahip, el değmemiş bir Türk yarımadası olan Datça'yı da deneyebilirsiniz.

finlandiya,--ulko-tammio.jpgSon olarak, bu yaz kendisini dünyanın ilk telefonsuz turist adası ilan eden Finlandiya'nın Ulko-Tammio adası var. Finlandiya'nın 41 milli parkından biri olan adada insan yaşamıyor ancak birçok nadir kuş ve bitkiye ev sahipliği yapıyor.Buraya tatile gittiğinizde sosyal medyanızdan bir sürü güzel fotoğraf paylaşmak istiyor olabilirsiniz. Ama yapamazsınız. Telefon yasak.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA