23 Ekim 2024
  • İstanbul15°C
  • Ankara9°C
  • Antalya17°C

TATİL BELDESİ 'KRASNAYA POLYANA'

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin yılbaşı tatilini geçirmek için gittiği 'Krasnaya Polyana'yı Rusya'nın yeni spor ve turizm bölgesi ilan etti.

Tatil beldesi 'Krasnaya Polyana'

03 Ocak 2008 Perşembe 14:40

MOSKOVA -Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin yılbaşı tatilini geçirmek üzere gittiği Karadeniz şehri 'Krasnaya Polyana'yı Rusya'nın yeni spor ve turizm bölgesi ilan etti.

Denizden bin 436 metre yükseklikteki belde kurulan kış sporları tesisleri ve bin kişilik lüks oteli ile Rusya liderini ağırladı. Putin'in 2014 yılında kış olimpiyatlarının yapılacağı Soçi'ye çok yakın olması nedeni ile imar edilmesini istediği belde yeni yatırımlara hazırlanıyor. Şimdilik 51 tesisle günlük 8 bin kişiyi ağırlayan Krasnaya Polyana ikinci Soçi olacak.




Gazprom'un destekleri ile tamamlanan ilk kayak pistinin uzunluğu 14 km. 2008 ve 2011 yılları arasında bir kayak stadyumu, onlarca eğlence merkezi ve hotel, otoban yapılacak. 15 km'lik ikinci kayak pisti ve diğer aktiviteler için hummalı bir çalışma başlayacak.




Putin Krasnaya Polyana'nın kış turizmi için özellikle yabancı turistler açısından önemli bir alternatif olacağını söyledi. Çevrenin korunarak inşa sürecinin yürütülmesini isteyen Rusya lideri, "Yeni turizm merkezi sporcularımıza ve tüm halkımıza bir hediye oldu. Özellikle çocukların spora yönelmesinde bu gibi tesislerin önemi büyük." dedi. Krasnaya Polyana'daki yatırımlarından dolayı Gazprom'a teşekkür eden Putin benzer projelerle Rusya'nın bir çok alanda başarı sağlayabileceğini söyledi.




Kış olimpiyatlarında bugüne kadar 293 madalya kazanan Rusya ilk kez 2014 Kış olimpiyatlarına Soçi'de ev sahipliği yapacak. Soçi'nin seçilmesi için Uluslar arası Olimpiyat Komitesi'nin oylamalarının yapıldığı Guatemala'ya kadar giden Putin hazırlıkları birinci elden takip ediyor.

 

 

SON DAKİKA