20 Eylül 2024
  • İstanbul18°C
  • Ankara15°C
  • Antalya23°C

TARSUS "TURİZM ÇALIŞTAYI”NDA YENİDEN KEŞFEDİLECEK

TARTUD Başkanı Yeşim Sancaktar İçgören “Tarsus’un turizm açısından hakettiği yere ulaşabilmesi için çok ayaklı bir projenin ilk adımını, “Tarsus Turizm Çalıştayı” ile atmak istiyoruz” dedi.

Tarsus "Turizm Çalıştayı”nda yeniden keşfedilecek

08 Ekim 2023 Pazar 14:00

ÖZKAN ALTINTAŞ- TÜRKİYE TURİZM
TARSUS-
Türkiye’nin 10 bin yıldır yaşayan kenti Tarsus, Tarsus Turizm ve Tanıtım Derneği - TARTUD tarafından Çukurova Kalkınma Ajansı işbirliğinde 11 -12 Ekim 2023 tarihinde Tarsus Boğaziçi Üniversitesi Gözlükule Kazı Evi’nde düzenlenen “Tarsus Turizm Çalıştayı”nda Tarsus yeniden keşfedilecek.
TARTUD Başkanı Yeşim Sancaktar İçgören “Tarsus’un turizm açısından hakettiği yere ulaşabilmesi için çok ayaklı bir projenin ilk adımını, “Tarsus Turizm Çalıştayı” ile atmak istiyoruz” dedi.

tarsus-turizm-tanitim-dernegi-.jpg
tarsus-turizm-calistayi.jpg

Etkinlikte düzenlenen oturumlarda gastronomi, tarımı yöketmeüer şehirleşme, sosyal tedarik, Türk mutfağının ülke tanıtımına katkısı, yeni tatlar, rehberler gibi başlıklar yer alıyor. Çalıştay Grupları bünyesinde çok sayıda ünlü Rehber ve Turizm İşletmecisi, Tarsus Kaymakamlığı, Tarsus Belediyesi, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Çukurova Kalkınma Ajansı, Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası, Mersin Üniversitesi, Tarsus Üniversitesi, Tarsus Turizm ve Tanıtım Derneği ve Tarsus Yöresel Yemekleri Araştırma Derneği bünyesinde katılımcılar yer alıyor.

ÖNEMLİ KONUŞMACILAR

TARTUD Başkanı Yeşim Sancaktar İçgören, “Tarsus Turizm Çalıştayı”nın bölge turizmine önemli katkı yapacağını belirterek şunları söyledi: *Tarsus, aynı yerde 10.000 yıldır yaşamaya devam eden çok katmanlı bir kenttir. Tarsus’un kültürel ve doğal zenginliklerin en güzel örneklerine ev sahipliği yapan özel bir kent olduğu aşikardır.
Tarsus Turizm ve Tanıtım Derneği olarak Tarsus’da bu doğrultuda; güçlü bir ekonomiye sahip, insana ve çevreye duyarlı, sağlıklı kentsel normlara kendi kültürünü koruyarak kavuşması için önemli işlevlere sahip yeni organizasyonel yapıların kurulmasına ihtiyaç duyulmaktadır.
Kentin, potansiyeline karşın turizmden elde ettiği gelir açısından hak ettiği yere ulaşamaması ve içerisinde yaşanmaya devam eden görsel sorunlar, bu oluşumun gerekliliğini ortaya koymaktadır.
Tarsus’un turizm açısından hakettiği yere ulaşabilmesi için çok ayaklı bir projenin ilk adımını, “Tarsus Turizm Çalıştayı” ile atmak istiyoruz. Bu kapsamda ortak akıl ile sorunları tespit etmek ve akabinde çözüm üretmek, çözümsel güçlü projeler yapmak, turistik işlevlerini ve turizm politikalarını belirlemek hedeflenmektedir. Tarsus Turizm Çalıştay Grubu olarak, Tarsus’da yapılacak turizm çalışmalarına katkı sağlamak ve hedef kitle, alt yapı ve görsel planlamalarda rehber niteliği taşıyan akademik çalışma raporu hazırlanacaktır. Söz konusu Çalıştay bünyesinde İnanç, Kültür, Eğlence, Gastronomi, Alternatif, Yönetim/İnsan Kaynakları ve Destinasyon/Pazarlama başlıkları altında çalışma grupları yer alıyor.”

 

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA