20 Eylül 2024
  • İstanbul19°C
  • Ankara16°C
  • Antalya25°C

TARİHİN EN BÜYÜK KRİPTO PARA SOYGUNU: 530 MİLYON DOLAR

CoinCheck yöneticileri, bilgisayar korsanlarının, saldırı sırasında yaklaşık 530 milyon dolar değerinde olan 500 milyondan fazla NEM ile kaçtığını doğruladı

Tarihin en büyük kripto para soygunu: 530 milyon dolar

05 Ocak 2022 Çarşamba 11:00

EMRE ALTINTAŞ- TÜRKİYE TURİZM
LONDRA-
Kripto para birimleri bir "şey" haline geldiğinden ve değeri önceki küçük servet değerinden artmaya başladığından beri, pek çok insan onları çalmaya başladı. Sadece birkaç yüz dolar değerinde kripto para çalan bazı küçük çaplı hırsızlar oldu, Ayrıca yüz milyon dolarlık soygunlar oldu. Ama bu CoinCheck soygunu o kadar büyük ki, “hırsızlık” olarak sınıflandırılmaz, bunun yerine “soygun” demek daha doğru olacak

2018 yılının Ocak ayında, CoinCheck yöneticileri, bilgisayar korsanlarının, saldırı sırasında yaklaşık 530 milyon dolar değerinde olan 500 milyondan fazla NEM ile kaçtığını doğruladı. Bu Coincheck hacki o kadar büyüktü ki, tarihteki en büyük kripto para borsası hacki olarak Mt. Gox'un yerini aldı.
2014 yılında, Mt. Gox hırsızı, o zamanlar yaklaşık 450 milyon dolar değerinde olan yaklaşık 850.000 bitcoin çaldı. Mt. Gox değişim platformunun hack'i, hırsızlık sırasında toplam kripto para birimi piyasa değerinin bir yüzdesi olarak daha önemli olsa da, Coincheck şu anda tamamen mali açıdan tarihin en büyük kripto para borsası hackinin kurbanı olmak gibi kötü bir ayrıcalığa sahip bulunuyor.

kripto-para-soygunu.jpgSıCAK CÜZDANLARıNDA ÇOK FAZLA PARA TUTUYORDU

Kripto para borsalarının çoğu, fonlarının büyük çoğunluğunu, hackler kripto para dünyasında çok yaygın olduğu için çevrimdışı ve güvenli yerlerde saklanan “soğuk cüzdanlarda” tutar. Ancak CoinCheck bunu yapmadı. Soğuk cüzdanı yönetmenin onlar için zor olduğunu itiraf ettiler, Bu yüzden bu hırsızlığın sayılarda bu kadar belirgin olmasının nedeni buydu. Tüm bunların yanı sıra, daha da kötüsü, CoinCheck'in “NEM'in çoklu imzalı akıllı sözleşme sistemi”ni borsa platformlarında uygulamamış olması, bunu yapsalardı, cüzdana başka bir güvenlik katmanı eklerdi. Bu da daha fazlasını yapardı. hırsızlık çok daha zor, hatta belki de önlenebilirdi.

cripto-para-hirsizligi.jpeg
İngiltere'den Bitcoin tüccarı Kolin Burges, şirketin Tokyo'daki ofisinin önünde MtGox'u protesto etmek için bir pankart tuttu

HACKER SADECE BORSANıN NEM CÜZDANıNA GIRDI

CoinCheck yöneticisi, bu hack Coincheck'in NEM cüzdanına izole edildiğinden, diğer fonlarının güvende kaldığını söyledi.

Bu haber, ilk raporların bilgisayar korsanının birden fazla cüzdana sızmış gibi görünmesini sağladığı için birçok tüccar için bir rahatlama oldu. Bir Ripple defteri, Coincheck'ten şu anda 3 milyar dolardan fazla XRP tutan bilinmeyen bir portföye gönderilen 110 milyon dolarlık bir XRP işlemini işaretledi.

Ayrıca, işlemin, NEM cüzdanına sızmasının ardından Coincheck tarafından alınan bir güvenlik önlemi olduğuna inanılıyor.

NEM Vakfı yöneticileri, saldırının XEM'in güvenliğiyle hiçbir ilgisi olmadığını ve bunun 'gevşemiş güvenlik önlemlerinin' bir sonucu olduğunu açıkça belirttiler. NEM, fonları geri almak için bir hard fork yapacaktı. Ancak bu gerçekleşmedi. Böylece Coincheck, tarihin en büyük kripto borsası hackinin kurbanı olma ününe sahip.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA