05 Ekim 2024
  • İstanbul21°C
  • Ankara11°C
  • Antalya19°C

TARİHİ ELMALI GÜREŞLERİ UNESCO'YA ALINMAYI BEKLİYOR

Elmalı Belediye Başkanı Halil Öztürk: Tarihi Elmalı Güreşinin UNESCO Dünya Kültür Mirasına alınması için gerekli başvuruyu yaptık.

Tarihi Elmalı Güreşleri UNESCO'ya alınmayı bekliyor

04 Ekim 2024 Cuma 23:00

ABDURRAHMAN BÜYÜKKESKİN
ELMALI/ANTALYA -
Elmalı Belediye Başkanı Halil Öztürk, “Tarihi Elmalı Güreşinin UNESCO Dünya Kültür Mirasına alınması için gerekli başvuruyu yaptık. Türkün ilk er meydanı Elmalı Yağlı Pehlivan Güreşinin tarihi Kırkpınar’dan daha eski. Unesco'ya alınmasını bekliyoruz” dedi.

tarihi-elmali-guresleri-.jpgAta Sporu Tarihi Elmalı Yağlı Pehlivan Güreşlerinin tarihinin Edirne Sarayiçi Kırkpınar Güreşlerinden daha eski olduğunu belirten Başkan Halil Öztürk, “Bu sene 672’incisini yaptığımız Tarihi Elmalı Güreşlerinin toplam maliyeti 35 milyon lira oldu. Bu maliyette Elmalı Belediyesi bütçesinden bir lira çıkmadı. Hayırseverler ve güreş severlerin ve güreş ağamızın katkısıyla yapıldı. Antalya Büyükşehir Belediyesi de yaklaşık bir milyon liralık yemek desteği katkısında bulundu. Çok şükür hiç bir belediye başkanımız Elmalı Belediye Başkanımız' hep Tarihi Elmalı Güreşlerini siyasete bulaştırmadı ve siyaset üstü tuttu” dedi.
tarihi-elmali-guresleri--003.jpg
tarihi-elmali-guresleri--001.jpgELMALI HAMDI YAZIR'IN MÜZESI VAR
Başkan Halil Öztürk, şunları anlattı: “Türk'ün ilk er meydanı olanı Tarihi Elmalı Güreşleri'nin Dünya Kültür Mirası Listesinde yer alması gerekli başvuruları yaptık. Antalya'ya deniz, kum ve güneş konseptinde tatile gelen Avrupalı ve Rusya Federasyonu turistleri Elmalı'yı görmelerini istiyoruz. İnanç turizminde de Vahap Ümmi, Sinan Ümmi, Abdal Musa ve en son Cumhuriyet döneminin en büyük din alimlerinden olan Gazi Mustafa Kemal'in teşvikiyle yazılan Hak Dini Kur'an Dili tefsirin yazarı Elmalı Hamdi Yazır'ın müzesi var. Geçen yıl Elmalı Hamdi Yazır Müzesini 1 2 bin yerli ve yabancı turist ziyaret etti. En büyük zenginliğimiz, tarihi, kültürel, arkeolojik ve inanç değerleri zenginliğimizdir''

tarihi-elmali-guresleri--002.jpgELMALI BELEDIYESI'NE 156 YIL SONRA SAYIŞTAY GELDI

Başkan Öztürk, 19. yüzyıl sonunda Konya vilayeti Antalya Sancağına bağlı olan Elmalı'nın 1868 yılında belediyesinin kurulduğunu ve 156 yıl belediye tarihi süresince Sayıştay'ın ilk defa kendi belediye başkanlığı döneminde geldiğini söyledi.
tarihi-elmali-guresleri--004.jpg

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA