23 Ekim 2024
  • İstanbul15°C
  • Ankara9°C
  • Antalya17°C

TARİHİ CAMİ TURİZME HAZIRLANIYOR

Vakıflar Bölge Müdürlüğü ile Akçakoca Kaymakamlığı'nın restore ettiği tarihi Orhan Gazi Camii önümüzdeki sezon turizme açılacak.

Tarihi cami turizme hazırlanıyor

08 Ocak 2008 Salı 15:00

AKÇAKOCA- Akçakoca Çayağzı köyünde Orhan Gazi tarafından yaptırılan ve yakın zamanda Vakıflar Bölge Müdürlüğü ile Akçakoca Kaymakamlığı'nın girişimi neticesinde restore edilen tarihi Orhan Gazi Camii önümüzdeki sezon turizme açılacak. 

 

Çayağzı köyündeki "Osmanlı Mezarlığı"nın içinde bulunan, 1323 yılında dönemin Osmanlı padişahı Orhan Gazi tarafından "çantı" (birbirine geçirilen uzun kütüklerle, çivisiz yapı) şeklinde inşa ettirilen Orhan Gazi Camii'nin Vakıflar Bölge Müdürlüğü ve Akçakoca Kaymakamlığı tarafından yaptırılan restorasyon çalışmaları sona erdi. Yetkililer, restorasyon çalışmalarında eski ismiyle "Sultan Osman Hazretleri Camii" olarak bilinen Çayağzı Orhan Gazi Camii'nin, 1920'li yıllarda gelişigüzel restore edildiğini bildirdi. Bugüne kadar sadece yöredeki birkaç köyden gelen vatandaşlar için cuma namazlarında ibadete açılan ve tadilat sebebiyle bir süredir işlev görmeyen cami tekrar aynı şekilde ibadete açıldı.  Eni 8 metre, boyu 12 metre olan tarihî caminin restorasyon çalışmaları için bugüne kadar 160 bin YTL harcandı.

 

SON DAKİKA