20 Eylül 2024
  • İstanbul19°C
  • Ankara16°C
  • Antalya25°C

TAKSİM MEYDANI'NDAKİ İFTARA RUHANİ LİDERLER KATILDI

Beyoğlu Belediyesi, Taksim Meydanı'nda "birlik sofrası" adı altında iftar programı düzenlendi. İftar programına ruhani liderler de katıldı

Taksim Meydanı'ndaki iftara ruhani liderler katıldı

24 Mayıs 2018 Perşembe 21:00

İSTANBUL - Beyoğlu Belediyesi, Taksim Meydanı'nda "birlik sofrası" adı altında düzenlediği  iftar programına Türkiye'deki ruhani liderler de katıldı Belediyenin her yıl geleneksel olarak düzenlediği iftar programında, ruhani liderler yanında konsoloslar, iş, kültür, sanat, spor, medyadan önemli isimler ile sivil toplum kuruluşlarınının temsilcileri ve  çok sayıda vatandaş katıldı. Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan iftar konuşmasında dünyanın birlik ve beraberliği ihtiyacı olduğunu belirterek iftar sofrasının her inanışta kişileri buluşturan kutsal bir sofra olduğunu belirtti. Demircan'ın konuşmasından sonra  Beyoğlu Müftüsü Aydın Yığman dua etti.

taksim-iftar.jpg 
HASRET KALDIĞIMIZ BİRLİĞİ SOFRADA KURDUK
Tasavvuf müziği konserinin ardından akşam ezanıyla iftarını açan Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, konuşmasında Taksim Meydanı'nda kurulan iftar sofrasının birlik ve beraberlik adına önemli olduğunu belirterek şöyle konuştu:
'Yüzlerce yıldır Türkiye'de bir çok toplumun kardeşlik içinde yaşandığını söyleyen Demircan, "Taksim Meydanı'nın orta yerinde ezel ve ebet ile beraberiz. Bizden öncekilerin mirasının üzerinde, bizden sonrakilere bırakacağımız mirası inşa ediyoruz. Beyoğlu'nun üzerine inşa olduğu miras, sürdürdüğü eşsiz gelenek, geliştirerek büyüttüğü yegane duygu, hoşgörüdür, birlikte yaşama olan inancıdır.

DALGA DALGA GENİŞLEYEN KARDEŞLİK
Bugün Taksim Meydanı ışıl ışıl, Beyoğlu bayram yeri. Burada dalga dalga genişleyen bir kardeşlik halesi var. Bu kardeşlik ateşini kalplerimizde yakana, her dem dipdiri tutana şükürler olsun. 
Dünyanın muhtaç olduğu ecza bu meydanda ayan beyan ortadadır. İnsaniyetin çölde vaha misali aradığı sofra bugün Taksim Meydanı'nda el birliğimiz ile kurulmuştur.

İYİLİKTE BULUŞAN İNSANLAR BERABERİZ
Çatısı kardeşlikten çatılmış dünya evinin hasret kaldığı en güzel manzara birlikte kurduğumuz bu rengarenk sofradır. Ben bu sofraya baktıkça ümitvar oluyorum. Bu sofrada sizlerle buluşunca ramazanı daha bir seviyorum. Taksim Meydanı'ndaki bu güzel manzaraya baktığımda adına dünya denilen bu hayata sınavda iyilikte buluşan güzel insanlar görüyorum."

 

Kaynak: Beyoğlu Belediyesi
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA