18 Ekim 2024
  • İstanbul14°C
  • Ankara9°C
  • Antalya20°C

TAAI BAŞKANI:DOSTLUKLAR GELİŞİYOR

TITC ile TAAI işbirliğinde Hindistan’dan 1200 seyahat acentesi 60’ıncı “Elmas Yılı” zirvesi için 11-13 Mart’ta İstanbul’da toplanıyor

TAAI Başkanı:Dostluklar gelişiyor

11 Mart 2012 Pazar 19:00

ÖZKAN ALTINTAŞ- TÜRKİYE TURİZM
İSTANBUL
- Hindistan Seyahat Acenteleri Birliği-TAAI’in 60.Elmas Yılı Jübilesi Konvansiyonu’nu ve Dünya Kongresi İstanbul’da yapılıyor.

titc-taai-istanbul2.jpg

TAAI Başkanı Iqbal Mulla ile Türk Hindistan Turizm Konseyi -TITC Başkanı Emin Çakmak, Çırağan Kempinski İstanbul Oteli’nde düzenlenen resepsiyonda Türk turizmcilerle Hintli turizmcileri buluşturdu.

titc-taai-istanbul5.jpg

Hindistan Seyahat Acenteleri Birliği-TAAI ile Türk Hindistan Turizm Konseyi-TITC işbirliğinde Türk Hava Yolları’nın ulaşım desteğiyle düzenlenen ve yerel hizmetleri yerel Plaza Turizm tarafından verilen kongre 11 – 13 Mart 2012 tarihleri arasında Green Park Pendik Otel ve Convention Center’da yapılıyor.

titc-taai-istanbul4.jpg

TAAI BAŞKANI: SADECE TURİZM DEĞİL, DOSTLUKLARIMIZDA GELİŞİYOR

Çırağan Kempinski Oteli’ndeki resepsiyon öncesi TAAI Başkanı Iqbal Mulla ile Türk Hindistan Turizm Konseyi -TITC Başkanı Emin Çakmak basın toplantısı yaptı. Toplantıya TAAI ve TITC yönetimi yanında Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdür Yardımcısı Aygün Atalay, İstanbul Kültür ve Turizm İl Müdür Yardımcısı Aşkın Evyapan, Kültür ve Turizm Bakanlığı yeni Delhi Müşaviri Özgür Aytürk ile Plaza Turizm Başkanı Serdal Can katıldı.

titc-taai-istanbul3.jpg

TAAI Başkanı Iqbal Mulla, Türkiye’nin Hindistanlı seyahat acenteleri için öneminin giderek arttığını belirterek “Türkiye ile Hindistan arasından tarihten gelen kültür bağları var. Turizm iki ülke toplumunun daha çok birlikte yaşamasının yolunu açacaktır. Türkiye Hindistan için önemli bir pazardır. Sadece turizm değil, dostluklarımızda gelişiyor” dedi.
TAAI Başkanı Mulla Hindistan’ın çoğu komşu ülkelerden olmak üzere 7 milyon turist aldığını, Türkiye’den ise 10 bin turist aldığını söyledi. Hindistan’ın 3 milyar dolarlık turizm geliri olduğunu belirten Mulla, turistlerin ortalama 23 gece konakladıklarını belirtti. Hindistan’ın medikal turizmde dünyanın sayılı ülkeleri arasında bulunduğunu anlatan Mulla, “Daha çok kuzey Hindistan’da medikal turizm gelişiyor” şeklinde konuştu.

titc-taai-istanbul11.jpg

HEDEF 1 MİLYON HİNTLİ TURİST

Türk Hindistan Turizm Konseyi -TITC Başkanı Emin Çakmak “Türkiye ile Hindistan arasında gelişen turizmin iki ülkeye fayda getiriyor. Hedefimiz Türkiye’de bir milyon Hindistanlı turisti ağırlamaktır” dedi..

titc-taai-istanbul22.jpg

HİNDİSTAN VE TÜRKİYE TURİZMCİLERİ BULUŞACAK

TITC Başkanı Emin Çakmak son dönemde Türkiye’nin Uzakdoğu pazarlarını hedeflediği dönemde Hindistan Seyahat Acenteleri Birliği-TAAI, 60.Elmas Yılı Jübilesi Konvansiyonu’nu ve Dünya Kongresi’ni İstanbul’da düzenleyerek büyük bir atılım yaptığını belirterek şunları anlattı.
Hindistan Seyahat Acenteleri Birliği-TAAI ile Türk Hindistan Turizm Konseyi-TITC işbirliğinde Türk Hava Yolları’nın desteğiyle düzenlenen ve yerel hizmetleri Plaza Turizm tarafından verilen kongrede Hindistan’ın önemli seyahat acenteleri kongre sırasında Türk seyahat acenteleri ile buluşarak workshop yapma imkânı bulacaklar.

HİNTLİ ACENTELERE KUZEY KIBRIS’TA TANITILACAK
Hindistanlı seyahat acenteleri kongre sonrası 200’er kişilik gruplar halinde götürülerek Türkiye’nin önemli turizm merkezleri olan Antalya, Kapadokya, İzmir ve Kuşadası’nın tarihi, kültürel zenginlikleri ile turistik tesisleri tanıtılacak
Ayrıca Hindistanlı seyahat acentelerinden 150 kişilik grup Kuzey Kıbrıs’a götürülerek yavru vatanın önemli turizm tesisleri ziyaret edilecek.

TITC 6 YILDIR HİNDİSTAN’DA TÜRKİYE’Yİ TANITIYOR
Türk Hindistan Turizm Konseyi 2006 yılında, 5 Türsab üyesi seyahat acentesi ve 5 Turofed üyesi otel ve bir Hint restoranın bir araya gelerek kurulmuş ve daha sonra sektörden yeni katılımcılarla birlikte 29 üyeye olaşmış ve 6 yıldır Hindistan da ülkemizin tanıtımı için etkin rol oynamıştır.
Her yıl aralıksız olarak konsey üyelerinin katılımları ve katkıları ile farklı 5 büyük şehirlerde workshoplar düzenlemiş ve bu güne kadar 21 hindistan şehrinde tanıtım workshopları yapılmış ve bu güne kadar 12 bin 700 acente personeline Türkiye destinasyon eğitimi vermiştir. Geçmiş 6 yıllık faaliyetinde 1000 yakın Hintli seyahat acentesi ve 200 yakın basın ve medya mensubunu THY ulaşım sponsorluğunda ve TITC konseyimizin ev sahipliğinde ülkemizin muhtelif turistik bölgelerini tanıtmak için davet edilmiş ve ağırlamaları gerçekleştirilmiştir.

HİNDİSTAN DÜNYANIN EN HIZLI GELİŞEN İKİNCİ BÜYÜK ÜLKESİDİR
Malumlarınız üzere, Hindistan dünyanın en hızlı gelişen ikinci büyük ülkesi olması ve son yıllarda göstermiş olduğu ekonomik gelişmeler ve istikrarla diğer gelişmiş ülkelerin olduğu gibi, ülkemiz için de önemli bir incoming, kültür düğün ve MICE Pazarı haline gelmiştir.
UNWTO tarafınca 2011 yılında hazırlanan resmi raporunda belirttiği üzere, 1997 yılında 3.7 milyon Hintli turist seyahat ederken 2007 yılında bu sayı 9.8 milyon turiste, 2010 yılında ise 14.3 milyon turist yurtdışına seyahat etmiştir, iç turizm ise 350 milyonu geçmiştir, bu büyüme hızı ile yıllık ortalama%16 büyüme kaydetmiştir.
Aynı raporda 2020 yılında 50 milyon Hintli yurtdışına seyahat edeceği de tahmin edilmiş ve bu gün 28 milyon Hintli pasaport sahibi olduğuna da vurgu yapılmıştır.

HİNTLİ TURİSTİN HARCAMA ORTALAMASI 1000 USD ÜSTÜNDEDİR
Yine aynı raporda Hintli turistin harcama ortalaması 1000 USD üstünde olduğunu da belirtmiştir. Ülkemiz bu potansiyelden 2005 yılında 4 bin Hintli turist alırken, gayretli çalışmalarımız sonucu 2010 da 68 bin, 2011 de ise 88.000 hintli turist ülkemizi ziyaret etmiştir. TAAI Hindistan Seyahat Acenteleri Birliği 1952 yılında kurulmuş Hindistan’ın en büyük ve eski turizm birliği ile ülkenin önde gelen tüm tur operatörlerinin üyesi olduğu önemli birlik konumundadır. TAAI ve TITC arasında 2009 yılında gerçekleştirilen protokol iki ülke arsındaki turizm ilişkilerinin gelişmesine önemli katkılar yapmaya devam ediyor.
TAAI Türkiye’nin Hindistan’da, TITC ise Hindistan’ın Türkiye de fahri tanıtım elçileri gibi çalışarak iki ülke arasındaki turizm potansiyelinin artması için yoğun işbirliği içerinde çalışmalarını sürdürmektedir.
TAAI 60. Jubile Konvansiyonu’nu Türkiye de gerçekleştiriyor olması Türkiye’ye ne kadar önem verdiğinin bir göstergesidir.

THY’NIN SEFERLERİ İLİŞKİLERİ HIZLANDIRIYOR
THY’nın her gün bir Yeni Delhi ve bir Bombay olmak üzere hafta da 14 uçuş gerçekleştiriyor olması da bu ilişkilerin hızla gelişmesine en büyük katkıyı sağlamaktadır.
THY’nın Hindistan pazarına olumlu bakması ve yakın gelecek planları arasında daha fazla noktalara uçmayı planlıyor olması da bizleri daha fazla umutlandırmaktadır.
TAAI üyesi 1200 tur operatörünü bu hafta İstanbul’da ağırlıyoruz ve konvansiyon sonrası ise 600 tur operatörümüzü yine konsey üyelerimizin sponsorluğunda Antalya, İzmir, Kuşadası, Pamukkale ve Kapadokya da ağırlayarak bu bölgelerimizin de etkin tanıtılmasına vesile olacağız.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA