19 Eylül 2024
  • İstanbul20°C
  • Ankara16°C
  • Antalya23°C

SUYU AZALAN MANAVGAT ŞELALESİ'NDE HAYAL KIRIKLIĞI

Manavgat Şelalesi'nde su kesintisi ve azalmasında görüntüsü çağlayanı ziyarete gelen yerli ve yabancı turistleri hayal kırıklığına uğratıyor.

Suyu azalan Manavgat Şelalesi'nde hayal kırıklığı

03 Eylül 2023 Pazar 17:00

ABDURRAHMAN BÜYÜKKESKIN
MANAVGAT/ANTALYA - Antalya'nın Manavgat ilçesinde dünyaca Manavgat Şelalesi'nde, elektrik enerjisi için üretimi için barajlarda su. tutulmasına bağlı şelalede şu azalması olduğu zaman yerli ve yabancı turistlere ziyarete kapalı olması isteniyor. Manavgat Şelalesi'nde su kesintisi ve azalmasında görüntüsü çağlayanı ziyarete gelen yerli ve yabancı turistleri hayal kırıklığına uğratıyor.
Şu kesintisinde Manavgat Şelalesini Avrupalı, İskandinav, Rus, Baltık, Balkan ülkeleri, Arap ülkeleri ve yerli turistler ilk defa gördükleri çağlayan için " Manavgat Şelalesi" dedikleri şelale bu muymuş ve...! diyorlar.

manavgat-selalesi-015.jpgmanavgat-selalesi-016.jpgKokartlı turist Rehberi Vedat Özçelik,Manavgat Şelalesine getirdiğimiz Rus, Baltık ülkeleri,Belarus, Polonya, Ukrayna, Gürcistan Kazakistan, Türki Cumhuriyetler ve Bağımsız Devletler Topluluğu(BDT) ülke turistleri şelalenin halini görünce hayal kırıklığı yaşadığını söyledi . Turist Rehberi Vedat Özçelik, " Manavgat Şelalesi'nin suyunun azaldığı ve kesildiği zaman yerli ve yabancı turist ziyaretlerini kapalı olmalı. Çünkü şelale ziyareti için gelenler çağlayanı görmek için kişi başı 20 lira ödeme yapıyor. Turistler çok az suyu akan şelaleyi görünce şaşkınlık yaşıyor. Üzülüyor.Turlar dışında Manavgat Şelalesini görmek için 18+18:36 lira yol parası ödüyor.20 lirada giriş ücreti,şelalede 1 litre suyun ücreti 60 lira tuvalet ücreti bile 15 lira. Bunca masraftan sonra şelaleyi görmeye gelen yerli ve yabancı turist ortada şelaleyi göremiyor. Böyle bir durum ' ayıplı' ürün satmaktan farklı değil."dedi.

manavgat-selalesi-017.jpgmanavgat-selalesi-019.jpgTurist Rehberi İlkay Özen'de Alman, İskandinav , Avrupalı ve İngiliz turistlerin Manavgat Şelalesini görünce hayal kırıklığına uğramamak için suyun azaldığı zaman ziyarete kapanması gerektiğini söyledi

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA