20 Eylül 2024
  • İstanbul18°C
  • Ankara15°C
  • Antalya22°C

SUUDİ HAVACILIK VE VİZYON 2030 ÇIKTI!

Muhammed bin Salman Al Saud tarafından başlatılan program, ekonomik, sosyal ve kültürel açıdan çeşitliliğin artırılması hedefine ulaşmayı amaçlıyor ve beş yıl içinde plan kabul edildi ve Suudi iş dünyasına ve halkına yön veriyor.

Suudi Havacılık ve Vizyon 2030 çıktı!

26 Kasım 2023 Pazar 08:00

DUBAI - Suudi Arabistan çoğu zaman bir muammadır. Dışarıdan bakıldığında gizemli ve aşırı muhafazakar görünebilir; ancak içeriye girince, krallığın Ortadoğu'nun geleceği için bir yol gösterici olmak için gereken her şeye sahip olduğuna dair inanılmaz açık ve tutkulu bir inanç var. Dikkate değer bir değişimin merkezinde Vizyon 2030 yer alıyor.

Suudi Veliaht Prensi ve Başbakan Ekselansları Muhammed bin Salman Al Saud tarafından başlatılan program, ekonomik, sosyal ve kültürel açıdan çeşitliliğin artırılması hedefine ulaşmayı amaçlıyor ve beş yıl içinde plan kabul edildi ve Suudi iş dünyasına ve halkına yön veriyor.

Havacılık endüstrisi genellikle değişime uyum sağlama ve benimseme konusunda yavaştır, ancak krallığı ziyaret eden herkes değişime yönelik dürtünün işe yaradığını hemen fark edecektir. Sektör için strateji mevcut. Amaç, Suudi Arabistan'ı küresel endüstride lider konumuna getirmek; müşteri deneyimini geliştirmek; Güvenliği artırın ve uzun vadeli çevresel sürdürülebilirliği teşvik ediyor.

Strateji aynı zamanda ülke dünyayı kucaklarken turizm sektöründeki büyümeyi de güçlendirecek. Bu, 2030 yılına kadar 250'den fazla destinasyonda 4,5 milyon ton hava kargosunun taşınması yoluyla 330 milyon yolcuya kesintisiz deneyimler sunmak anlamına geliyor. Hızlı turist vizelerinin uygulamaya konması bunun işe yaradığını zaten gördü. Talepleri karşılamak amacıyla yurt içi, bölgesel ve kıtalararası uçuşlara hizmet verecek dünyanın en modern havayolu filolarının geliştirilmesi konusunda ilerleme kaydediliyor.

Birleşik düşünce açıkça görülüyor. Konferanslar ve sergiler krallığa doğru gidiyor; küresel futbol yıldızları, boksörler ve golfçüler birinci sınıf tesislerde oynamak için uçuyor. Sahil tatil köyleri geliştirilme aşamasındadır ve yapım aşamasında olan birinci sınıf havalimanlarına hizmet verecek yeni, birinci sınıf bir havayolu inşa edilmektedir.

Arabian Aerospace dergisinin editörleri ve muhabirleri tarafından bir araya getirilen bu özel ek, havayolu liderleri, düzenleyiciler ve havaalanı danışmanlarıyla konuştu ve sektördeki lider şirketlerin bazılarının nasıl çalıştığına baktı. ;

https://www-timesaerospace-aero.translate.goog/sites/aerospace/times/files/magazines/2023/arabian-aerospace-saudi-supplement/index-h5.html?_x_tr_sl=auto&_x_tr_tl=tr&_x_tr_hl=tr#page=1
 

Kaynak: Arabian Aerospace
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA