20 Eylül 2024
  • İstanbul18°C
  • Ankara15°C
  • Antalya22°C

SUUDİ ARABİSTAN TURİZME AÇILIYOR, 49 ÜLKEYE YENİ VİZE BAŞLATIYOR

Suudi Arabistan, turizm hedefli tarihsel değişimin ana vizyon hedefinin 2030 dönüm noktası olduğunu belirterek yatırımlara destek olarak ve milyonlarca iş yaratmaya çalışıyor.

Suudi Arabistan turizme açılıyor, 49 ülkeye yeni vize başlatıyor

06 Ekim 2019 Pazar 09:30

RİYAD - Turizmi hedefleyen Suudi Arabistan 49 ülke için yeni bir turist vizesi getirileceğini,açıklıyor. Suudi Arabistan, turizm hedefli tarihsel değişimin ana vizyon hedefinin 2030 dönüm noktası olduğunu belirterek yatırımlara destek olarak ve milyonlarca iş yaratmaya çalışıyor. Ayrıca yabancı kadın turistler için çarşaf giyme mecburiyetini kaldıran Suudi Arabistan, plajları da kadınlara açıyor. Suudi Arabistan’ın bu değişiminin arkasında petrol kaynaklarının tükeneceği döneme hazırlık için umudunu turizme bağladığını gösteriyor.

suudi-arabistan,.jpgYABANCI YATIRIMCILARI ÇAĞIRIYOR
Suudi Arabistan, turizmi artırma çabalarının bir parçası olarak kapılarını uluslararası ziyaretçilere açacağını açıkladı. Suudi Arabistan, İngiltere’de yaptığı açıklamaya göre 49 ülke için yeni bir vize rejimi başlatıyor. Ayrıca yabancı şirketlere 2030 yılına kadar gayri safi milli hasılanın yüzde 10'unu katkıda bulunacak ölçüde sektöre yatırım yapma çağrısında bulunuyor.

ÇARŞAF MECBURİYETİ KALKTI, PLAJLAR AÇILDI
Suudi Arabistan Riyad Turizm şefi Ahmed Al Khateeb, kıyafette de değişim olacağını ve çarşafın kadın turistler için zorunlu olmayacağını bildirdi. Ayrıca kadınların mütevazı giysiler giyilebileceğini ve halk plajlarını kullanabileceklerini söyledi.

vize-003.jpg

MEKKE, MEDİNE HARİÇ KADINLARA SERBEST VİZE
Suudi Arabistan vizelerinin, refakatsız kadınlar için herhangi bir kısıtlama olmaksızın internetten yaklaşık 80 $ (Dh294) karşılığında verildiğini bildirdi. Ancak vizelerde sadece müslüman kutsal şehirleri olan Mekke ve Medine'ye erişimin sınırlı olduğu açıklandı.

AD DIRIYAH’TA AÇıKLANıYOR
Yeni vize kurallarının daha fazla detayı, Cuma akşamı saat 10.30’da BAE’de, Riyad’da bir UNESCO (Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü) Dünya Mirası Alanı olan Ad Diriyah’ta yapılması planlanan bir törenle ilan edilecek.
Halen Bahreyn, Kuveyt, Umman ve BAE vatandaşları Suudi Arabistan’a özgürce seyahat edebiliyor. Suudi Arabistan yetkilileri “Bu Maldivler değil” ve “Bu Petra değil” gibi çeşitli afişlerle cazip destinasyonların pitoresk resimlerini ortaya çıkaran web sitesini başlattı.
Buna göre Avrupa'dan 38 ülkeye ek olarak ABD, Kanada, Avustralya, Yeni Zelanda, Çin, Kazakistan, Güney Kore, Malezya, Singapur, Japonya ve Brunei vatandaşlarına turizm vizesi verilecek.

Kaynak: Gulf News
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA