19 Eylül 2024
  • İstanbul20°C
  • Ankara16°C
  • Antalya23°C

SUUDİ ARABİSTAN: KADINLAR OTELDE ERKEKSİZ KALABİLİR

Suudi Turizm ve Ulusal Miras Komisyonu yeni düzenleme ile kadınların otelde erkeksiz kalmak için kimlik belgelerinin yeteri olduğunu bildirdi.

Suudi Arabistan: Kadınlar otelde erkeksiz kalabilir

06 Ekim 2019 Pazar 14:00

RİYAD- Suudi Arabistan, turizmi geliştirmek için, yabancı erkek ve kadın, tatilcilerin ilgisini çekecek yeni bir turizm vize rejimi başlattı. Kadınların yanlarında vasisi görülen erkekler olmadan veya birbirleriyle ilişkili olduklarını kanıtlamadan kadın ve erkeklerin birlikte otel odaları kiralamasına izin veriyor.
Kadınların geçerli bir kimlik belgesine sahip olmalarının yeterli olduğu ve vasiye gerek olmadığı açıklandı.

suudi-kadinlarin.jpgYENI TURIZM VIZE REJIMI
Bu karar sonrası Suudi kadınların, Suudi Arabistan’ın Riyad şehrinde düzenlenen Suudi Seyahat ve Turizm Yatırım Piyasası fuarını ziyaret ettikleri görüldü.
Böylece Suudi Arabistan, yabancı erkek ve kadın, tatilcilerin ilgisini çekecek yeni turizm vize rejimi başlattı. Artık kadın ve erkeklerin birbirleriyle ilişkili olduklarını kanıtlamadan birlikte otel odaları kiralamasına izin veriyor. Bu kararda Suudiler de dahil olmak üzere kadınların, önceki düzenlemelere aykırı olarak otel odalarını kendi başlarına kiralamaları da mümkün oluyor.

KİMLİK GÖSTERMEK YETERLİ OLUYOR
Suudi Arabistan turizmi geliştirmek için eşi benzeri olmayan bir hamle yaptı., Suudi Turizm ve Ulusal Miras Komisyonu yeni düzenleme ile yaptı: Suudi Arabistan'a turizm için gelen kadınların mahremsiz ya da erkek koruyucusu olmadan konaklamalarına imkan verdi..
Suudi Gazete'de yer alan haberde Suudi kadınların kimliğini veya aile sicilini göstermesi yeterli olurken, yabancı kadınların pasaportlarını turizm tesisinde sunmaları gerekiyor. Kimliği olmayan kadınlara konaklama imkanı verilmezken, bir erkek akrabası eşlik edenden kimlik istenmiyor ve verileri kaydedilmiyor.

Kaynak: Reuters, Saudi News, Gulf News
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA